Güncel Haberler

Koç Ataman, Bu Şampiyonlukla Bir Kez Daha Euroleague Tarihine Geçti!

Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman, kariyerindeki önemli başarılara bir yenisini daha ekledi.

Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunun final maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Real Madrid’i 57-58’lik skorla devirerek üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu ve modern Euroleague tarihinde Olympiakos ve Maccabi’nin ardından bunu yapabilen 3. takım oldu.

Euroleague’i kazanan ilk Türk koç olan Ataman, modern Euroleague tarihinde üst üste şampiyonluk kazanabilen 2. koç olarak kayıtlara geçmeyi başardı.

Bu başarıyı ilk elde eden koç, 2004 ve 2005’de Maccabi ile üst üste 2 şampiyonluğa ulaşan Pini Gershon olmuştu.

Koç Ataman, kariyerinde Koraç Kupası, Saporta Kupası, EuroChallenge, 7DAYS EuroCup’ta şampiyonluk yaşamış ve geçtiğimiz sezon EuroLegue’i de kazanarak bu kupaların tamamını kaldıran ilk ve tek koç olarak tarihe geçmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …