Güncel Haberler

İDDİA: Şampiyon Efes, Clyburn Bombasını Patlatmak Üzere! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 2. şampiyonluğuna ulaşan Anadolu Efes, gelecek sezon için bomba bir transferi bitirmek üzere.

Socrates’in haberine göre Anadolu Efes, bu sezon CSKA Moskova forması ile izlediğimiz, daha önce ülkemizde Daçka forması da giymiş olan Amerikalı yıldız Will Clyburn ile büyük ölçüde anlaştı. Son olarak imzaladığı uzatma bu yaz sona eriyor. Bu arada yıldız ismin adı Mart ayında hem Barça hem de Real Madrid ile de anılmıştı.

Koç Ataman’da şampiyonluk sonrası yapılan basın toplantısında Clyburn’ün ilgilendikleri oyunculardan biri olduğunu ama henüz bir anlaşmanın imzalanmadığını belirtmişti.

2.01 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet, bu sezon Rus ekipleri Euroleague’den ihrac edilene kadar 20 maçta ortalama 28 dakika sahada kalırken 14.9 sayı, %33.3 3sayı, 5.2 ribaund, 1.7 asist, 15.2 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kendisini komple bir skorer olarak Euroleague sahnesinde defalarca kanıtlamış olan Clyburn, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da zaman zaman sakatlıklarla boğuştu ama sahada olduğu anlarda koç Itoudis’in hücumda en güvendiği silahlardan biriydi kuşkusuz. Atletizmi, güçlü fiziği, artık yüzdesini iyice arttırdığı, istikrarı bulduğu dış şutları ve öldürücü birebirleri ile ligin keyif veren yıldızlarından biriydi. Özellikle forvet pozisyonunda çok yönlü oyuncuları Avrupa piyasasında bulmanın hayli zorlaştığı bu dönemde onun gibi iki forvet pozisyonunda da eşleşme problemleri yaratabilen, savunmada 5 numara hariç her pozisyonu tutabilen bir ismin değerini tartışmaya gerek yok.

Efes adına Simon ve Anderson’ın ilerleyen yaşlarıyla artık katkılarının sınırlı kaldığını düşündüğümüzde bu pozisyonda bir değişime gitmelerinin şart olacağını söylemek yanlış olmaz. Zaten Simon’un kontratı bitti ve gelecek sezon ülkesinde bir takımda oynayıp, orada jüb,le yapmak istediği söyleniyor. Bu noktada da Clyburn ikna edilebilirse çok ama çok önemli bir hamleye imza atılmış olunur elbette. Şampiyonluk hedefi olan her takımın kadrosunda görmek isteyeceği özel bir isim.

https://youtu.be/852FsTY-duA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …