Güncel Haberler

Lega Basket Serie A: Virtus Bologna ve Olimpia Milano Yarı Final Biletini Kaptılar

İtalya Lega Basket Serie A‘da 2 Euroleague takımı Virtus Bologna ve Olimpia Milano, zorlanmadan rakiplerini 3-0 ile süpürerek yarı final biletini kaptılar.

Normal sezonu lider olarak tamamlayan Bologna, deplasmanda Pesaro’yu etkili bir savunma performansı eşliğinde 55-75’lik skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Shengelia’dan yoksun çıktıkları maçta Mouhammadou Jaiteh 15 sayı ile yıldızlaşırken, Daniel Hackett 12 sayı ve Marco Belinelli 11 sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular. Derthona Tortona-Venezia serisinin galibi ile eşleşecekler.

Diğer taraftan normal sezonu 2. sırada tamamlayan Milano ise deplasmanda Reggio Emilia’yı 59-89 gibi farklı bir skorla çok rahat geçerek rakibini 3-0 ile süpürdü ve yarı final biletini kaptı. Brescia-Sassari serisinin galibi ile eşleşecekler.

Koç Messina’nın ekibinde Ben Bentil 16 sayı, 5 ribaund ile öne çıkarken, Devon Hall 13 sayı, 4 asist, Paul Biligha 12 sayı ve Sergio Rodriguez ise 11 sayı ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Savunma Performansıyla Asvel’in Sürpriz Yapmasına İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Virtus Bologna, konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili bir …