Güncel Haberler

Almanya easyCredit BBL: Sezon Ödülleri Açıklandı

Almanya easyCredit BBL‘de play-off heyecanı tam gaz devam ederken sezonun bireysel ödülleri de açıklandı.

MVP

Normal sezonu 2. sırada bitirmeyi başaran Telekom Bonn‘un ele avuca sığmayan çok yönlü oyun kurucusu Parker Jackson-Cartwright oyların %62.2’sini alarak en değerli oyuncu ödülünün sahibi oldu. 26 yaşında olan 1.80 metre boyundaki Amerikalı oyun kurucu 19.3 sayı, 7.4 asist, 2.0 top çalma istatistikleriyle bu ödülü hakettiğini gösterdi.

Oylamadaki sıralama şu şekildeydi:

  1. Parker Jackson-Cartwright (Telekom Baskets Bonn)
  2. TJ Shorts (Crailsheim Merlins)
  3. Kamar Baldwin (Goettingen)
  4. Luke Sikma (Alba Berlin)
  5. Maodo Lo (Alba Berlin
YILIN KOÇU

Bu yaz Bonn ile 2 yıllık kontrat imzalayan Tuomas Iisalo o esnada söz verdiği gibi takımı yeni baştan kurdu ve yarattığı müthiş atmosfer, artı kurduğu sistem sayesinde takımı evilerindeki 17 maçtan 15 tanesini kazanarak normal sezonu 2. sırada bitirmeyi başardı. 39 yaşındaki Fin koç kısa sürede yarattığı bu başarılı takım ile birlikte oyların %64.4’ünü alarak yılın koçu ödülünün sahibi oldu.

Oylamadaki sıralama şu şekildeydi:

1 Tuomas Iisalo (Telekom Baskets)
2 Rodrigo Pastore (NINERS Chemnitz)
3 Israel Gonzalez (ALBA BERLIN)

EN İYİ GENÇ OYUNCU

Bu ödül 22 yaşının altındaki oyunculara veriliyor ve bu sezon kazanan Hamburg Towers forması giyen genç oyun kurucu Justus Hollatz‘ın oldu. Oyların %26.9’unu alarak ödülün sahibi olan Alman guard, ortalama 22 dakika süre aldığı normal sezonda 7.4 sayı, 5.4 asist istatistikleriyle mücadele ediyordu. 21 yaşında olan 1.94 metre boyundaki Alman guardın bu sezon 3 kere de double-double yaptığını belirtelim.

Oylamada çıkan sonuç şu şekildeydi:

1 – Justus Hollatz (Hamburg Towers)
2 – Malte Delow (ALBA BERLIN)
3 – Luc van Slooten (Basketball Löwen Braunschweig)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Gottingen Deplasmanında Şov Yaptı

Almanya easyCredit BBL 5. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk olduğu Gottingen‘i 77-114’lük skorla ezdi geçti. …