Güncel Haberler

Analiz: FC Barcelona – Real Madrid Final Four Eşleşmesi

Turkish Airlines Euroleague Final Four yarı final maçında El Clasico izleyeceğiz.

İki İspanyol devi FC Barcelona ile Real Madrid‘in kapışmasını izleyeceğimiz bu tamam mı devam mı maçının analizini gelin birlikte hazırlayaylım. Keyifli okumalar.

Mirotic vs Yabusele

Sezonun MVP’si seçilen Nikola Mirotic ile Ocak ayının MVP’si seçilmiş olan Guerschon Yabusele eşleşmesi bu maçta belirleyici faktörlerden biri olacak.

Ocak ayının MVP’si Guerschon Yabusele, Real Madrid ile ilk sezonunda çok iyi işlere imza attı ve play-off serisinde Maccabi karşısında 15.7 sayı, %54.5 3sayı, 5.0 ribaund, 16.0 verililik puanı ortalamaları ile mücadele etmişti. 26. haftadaki son El Clasico’da ise 4 sayı ve 3 ribaund ile katkı verebilmişti, yani bu maçta o kötü performansını telafi edebilmek adına ekstra motive olacağını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Yabusele, sezonun MVP’si seçilen Mirotic‘e üstünlük kurabilmek için fiziksel özelliklerini en iyi şekilde kullanmak zorunda. Eski Real oyuncusu Mirotic’in 16.7 sayı ile ligin sayı kralı olduğunu unutmayalım. Ama 26. haftadaki son El Clasico’da da 9 sayı 4 ribaund istatistikleriyle vasat bir performans sergilediğini belirtelim. Diğer taraftan play-off’da ise zorlu Bayern eşleşmesinde 5 maçta 16.0 sayı, 4.6 ribaund, 17.2 verimlilik puanı istatistikleriyle kendi standartlarına ulaşmıştı. Bu kritik eşleşmede daha tecrübeli olması onu bir adım öne çıkarıyor.

Real Madrid Boyalı Alanda Üstünlüğü Ele Almalı

Normal sezonun sonunu istediği gibi tamamlayamamış olsa da Maccabi’yi 3-0 ile süpürerek ne kadar formda olduklarını gösterdiler. Bu takım ortalama 73.6 sayıya izin veriyor ki ligin en iyi 3. takımı olduklarını biliyoruz savunmada. Ama 26. haftadaki son karşılaşmalarında Barça’dan tam 86 sayı yemişlerdi, bunun nedenlerinden biri boyalı alandaki savunm zaaflarıydı. Ayrıca o maç Real’in ribaundlardaki savaşı rakibe kaybettiği ender maçlardan biriydi aynı zamanda. Real, 38.3 ortalamalasıyla ligin en iyi ribaund toplayan takımı ve bu özelliklerini ortaya koyarak ezeli rakiplerine boyalı alanda, daha doğrusu her iki pota altında da üstünlük kurmak zorundalar galibiyet için. Tavares, Sertaç, Davies ve Poirier gibi birbirini çok iyi tanıyan dev uzunların kapışmasını izleyeceğiz çember altında.

Barça, Pas Trafiğini Kurup Sabırlı Hücum Etmeli

Barça bu sezon, ezeli rakibini iki maçta da yenmeyi başarmıştı; 14. hafta mücadelesinde Palau Blaugrana’da, sonra da 26. haftada WiZink’de çift haneli farklarla rahat kazanmışlardı. Her iki maçta da Barça’nın kendi basketbolunu ortaya koyduğunu, hücumda pas trafiğini kurarak, sabırla top çevirdiğini ve en doğru opsiyonları bulduklarını gördük. Sadece ceza atışlarıyla değil, doğru koridorları kullanarak potaya atak edip, sonrasında çizgiye giderek oradan da ekstra skor katkısı sağladıklarının altını çizelim. Yani bu ucunda final bileti olan El Clasico’da da topu çevirip Real savunmasını olabildiğince rotasyona zorlamaları, doğru şut tercihlerini yaratmaları ve Mirotic, Higgins, Kuric, Abrines, Laprovittola gibi bitiricileri devreye sokmaları onlar adına çok kritik olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …