Güncel Haberler

Koç Bartzokas, Final Four Basın Toplantısında Konuştu

Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonu öncesi düzenlenen basın toplantısında Olympiakos koçu Georgios Bartzokas açıklamalarda bulundu.

19 Mayıs akşamı yarı finalde temsilcimiz Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Olympiakos’un başındaki Euroleague’in en iyi koçu seçilen Yunan koç şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle Avrupa’nın en iyi turnuvasında mücadele etmenin bizim için bir onur olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Oyuncularıma hiçbir şeyi abartmamaları gerektiğini söylemek istiyorum. Bizim işimiz kendimizle. Kendimize güvenerek oynamalıyız. Kendi şehrimiz ve kulübümüz için mücadele edip anın tadını çıkarmalıyız.

Başarının kendimle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Takımca efor gösterdik. Herkesin katkısıyla buradayız: Taraftarlarımız, yöneticilerimiz… Az önce de söylediğim gibi şehrimizi ve kulübümüzü temsil ediyoruz. Burada hep beraber ortak amacımız için savaşıyoruz. Yunanistan’da herkes Olympiakos taraftarı olduğumu biliyor. Olympiakos’un ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Tutkuyu temsil ediyor. Bazen de ekstrem duygular yaşatıyor. İyi ya da kötü fark etmiyor. Şu anda iyi tarafındayız ancak hayatta neler olacağını bilemezsiniz. Sadece anın tadını çıkarıyorum.

Ergin Ataman’ın özgüvenli açıklamalarının takıma ve kendisine etkisi olup olmadığı sorulduğunda Bartzokas, şu cevabı verdi:

Herhangi bir etkisi olmuyor. Koç Ergin Ataman’a kesinlikle saygı duyuyorum, sadece bu sene değil 3-4 yıldır harika iş çıkartıyor. Efes, Avrupa’nın tepesinde. Ataman’ın özgüvenini yansıtmak için kendine has bir yolu var. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Oyunumuza odaklanıyoruz, Avrupa’nın şampiyonuna karşı mücadele etmek ve kazanmak için neler yapabileceğimiz üzerine çalışıyoruz. Koç Ataman ve söylemleri üzerine hiçbir şekilde aramızda konuşmuyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …