Güncel Haberler

2022 Euroleague Sezonun En İyi Koçu: Georgios Bartzokas

Turkish Airlines Euroleague‘de 2021-22 sezonunun en iyi koçu açıklandı.

Olympiakos‘a uzun yılların ardından tekrar play-off ve Final Four biletini getiren tecrübeli Yunan teknik adam Georgios Bartzokas yılın koçu ödülünün sahibi oldu.

Son yıllarda beklentilerin altınad kalan Yunan ekiplerinden biri olan Olympiakos, takımı geçtiğimiz yıllarda başarılara taşımış bir isim olan, 2013’de de takımı şampiyonluğa taşırken yılın koçu seçilmiş Georgios Bartzokas ile yola devam etmeyi tercih etti. 56 yaşındaki koç kendisine güvenenleri boşa çıkarmadı bir çok takıma daha mütevazi bir bütçeyle ve daha sıradan oyuncularla özel bir performansa imza attı.

56 yaşındaki Yunan koç liderliğinde Olympiakos, evinde Barış ve Dostluk Salonu’nda çıktığı 14 maçtan 13 tanesini kazanmayı başardı ve son haftalarda rakiplerinin de aldığı kötü sonuçlar sayesinde normal sezonu 2. sırada bitirerek son yılların en iyi derecesini elde etmişti.

Bartzokas, 2013 yılında da bu ödülü kazanırken aynı yıl Olympiakos’un başında ilk ve tek Euroleague şampiyonluğuna da ulaşmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …