Güncel Haberler

Furkan Korkmaz, Takımı Sixers ve Kendi Adına Sezonu Değerlendirdi

NBA‘de ülkemizi Philadelphia 76ers forması ile temsil eden milli oyuncumuz Furkan Korkmaz sezonun takımı ve kendisi adına sona ermesinin ardından basın mensuplarının karşısına çıktı.

Bu sezon Sixers adına hayli zorlu geçti. Simmons olayı, onun takasla gitmesi sonucu takıma gelen Harden’in bir türlü beklentileri karşılayamaması ve konferans yarı finalinde Miami’ye 4-2’skorla elenilmesiyle de sezon noktalanmış oldu.

Takımla beraber temsilcimiz de bireysel anlamda zorlu ve istikrarı yakalayamadığı bir sezon geçirdi. 24 yaşındaki genç oyuncu sezonu 7.6 sayı, %38.7 sahaiçi, 1.9 asist istatistikleriyle tamamladı.

Sezonun tamamlanmasıyla beraber bir diğerlendirme yapmak üzere basının önüne çıkan Furkan, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

24 yaşındaki guard, takımın off-season döneminin onlar için yoğun geçeceğini ve önlerinde uzun bir yol olduğunu söyledi:

“Yaz döneminde düşünecek çok şeyimiz var. Bu sezon hedeflerimize ulaşamadık, şampiyonluğu alamadık. Bence takım olarak gidecek çok yolumuz var. Yetenekliyiz, potansiyelimiz yüksek. Bu takım için limit gökyüzü fakat maksimum noktaya ulaşana kadar, sahip olduğumuz bu potansiyel hiçbir anlam ifade etmiyor.”

Bireysel performansına da değinen Furkan Korkmaz, işleri yoluna sokmak konusunda kendine güvendiğini belirtti:

“Kendi adıma konuşacak olursam, bu sezon benim için zor bir sezondu. Bunu dürüstçe söyleyebilirim. Ama problemin ve çözümünün nerede olduğunu biliyorum. Bu yüzden bunun üstüne çalışmaya devam edeceğim ve önümüzdeki sezona hazır bir şekilde gireceğim. Kendime güveniyorum ve pes etmeyeceğim. En iyi halime ulaşabilmek için gayret etmeye devam edeceğim.”

Takımdaki geleceği hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Korkmaz, tek gayesinin oynamak olduğunu söyledi:

“Geçtiğimiz yaz yeni kontrat imzaladım ve iki sezon daha devam edecek. Genel menajer veya koç değilim. Bazen kontrol edemediğiniz kararlar olur. Ama dediğim gibi, iki yıl daha sözleşmem var ve bu takıma hangi yönden katkı verebileceğimi biliyorum. Yalnızca sayı atmak değil, pozisyon yaratmak ve oyun kurmak da buna dahil.

Fakat kulüpte benim elimde olmayan şeyler var. Tabi ki bir oyuncu olarak egonuz sadece oynamanızı istiyor, ben de her gün her dakika sahada olmak isteyen kişilerdenim. Ama bu yıl sürekli rotasyona girip çıktım. Bu yüzden zorlu bir sezondu. Ama bir oyuncu olarak tek hedefim oynamak.”

Sezon içerisinde aldığı dakikalar sürekli değişen Furkan Korkmaz, sürekli farklı rollere adapte olmak zorunda kaldığını belirtti:

“Kolay değildi. Sezonun başına baktığınızda, kenardan 6. adam olarak geliyordum, benchin skor lideriydim. Özellikle ilk iki ay oyun kurucu olarak görev aldım, topu daha fazla kullanıyordum. Daha sonrasında pozisyonum değişti. Ardından sabit şutör rolüne evrildim. Sezon içerisinde böyle değişimler oldu ve farklı rollere adapte olmak durumundaydım. Bir oyuncu olarak, takımın sizden istediği şeyi yapmanız gerek.”

NBA’de 5. yılını tamamlayan temsilcimiz, takım arkadaşı Joel Embiid’in bu süreçteki karakter değişimine değindi:

“Dün yaptığı röportajlardan birini gördüm. Şu ana kadar aldığı en iyi ödülün ‘En Değerli Baba’ ödülü olduğunu söylüyordu. Bunu söylediğini görmek çok dokunaklı. Çünkü onunla ilk tanıştığımda etrafta dolaşıp herkese şakalar yapan çılgın bir adamdı. Şu an ise çok daha olgun birine evrildi. Gözetmesi gereken bir çocuğu var. Artık hayatında basketbola daha fazla önem veriyor ve bu yüzden onun adına mutluyum.”

Furkan Korkmaz, bu yaz döneminde vücudu üzerine çalışmayı sürdüreceğini ve oyunun her noktasında daha iyi hale gelmek istediğini söyledi:

“Vücudum üzerine çalışmaya devam edeceğim. Daha fazla güçlenmem gerek. Bana göre hiçbir şeyin sınırı yok. ‘Ben bu alanda çok çok iyiyim, burayı bırakıp başka şeylere üzerine çalışayım’ diyemem. Oyunun her parçasında daha iyi hale gelmeliyim. Çünkü benim için tavan oldukça yüksek. Kendimi tanıyorum. Sahada gösterdiğimden daha fazlasını yapabilirim.

Odağımı korumam gerek çünkü zor bir sezon geçiren oyuncunun ertesi sezon çok daha iyi bir halde dönmesi kolay değil. Birçok oyuncu zor durumlardan geçer. Ben bunu zor bir durum olarak da adlandırmıyorum, yalnızca inişli çıkışlı bir sezondu. Dediğim gibi, sorunların çözümünü biliyorum. Bu yüzden düzeltmesi daha kolay olacak.”

Geçtiğimiz günlerde TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Miami Heat oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven ile yemekte buluşan Korkmaz, yakında Türkiye’ye döneceğini ve milli takımda oynayacağını belirtti:

“Henüz biletimi almadım ama yakında Türkiye’ye geri döneceğim. Federasyon ile görüşeceğim ve planı konuşacağız. Antrenman kampına ne zaman katılacağımı, hangi maçlarda oynayacağımızı, ne yapacağımızı görüşeceğiz. Uzun bir yaz dönemi olacağını biliyorum. Bundan yararlanıp keyfini çıkarmaya çalışacağım. Ama tabi ki sağlıklı olduğum sürece milli takımım için oynayacağım.”

Philadelphia Sixers, Ben Simmons olayı sebebiyle sezonun ilk yarısını eksik oynadı. Takım kimyası ve soyunma odası atmosferi, başarılı bir takım olmaktan çok uzaktı. Furkan Korkmaz bu zorlu süreci ima ederek, gelecek yıl bir arada kalmaları gerektiğini söyledi:

“Sezon içerisinde soyunma odasına baktığımızda ‘elimizdeki bu, bu işi yapacaksak hep birlikte yapacağız’ diyorduk. Ve olup biten diğer meseleleri düşünmeyi bir kenara bıraktık. Önümüzdeki sezon her şey daha açık olacak. Kimin oynayacağını, kimin oynamayacağını veya güçlü ve zayıf yönlerimizi biliyor olacağız. Bu da işleri düzeltmeyi kolaylaştırıyor.

Bu yaz döneminde, hedeflediğimiz başarıya ulaşabilmek için hepimizin daha iyi hale gelmesi gerek. Şampiyonluk takımlarına bakacak olursanız, bunu yapmak hiç kolay bir iş değil. Her zaman bir arada kalırlar, güçlü bir arkadaşlık ortamı vardır ve hep beraber mücadele ederler. Bana kalırsa, bir sonraki adımı atmamız için bizim de bunları başarmamız gerekiyor.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …