Güncel Haberler

FLAŞ: Bologna, Vesely’nin Peşinde! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de hayal kırıklığı yaratan ve play-off biletini alamadan sezonu kapatan Fenerbahçe Beko‘da köklü değişimin kapıda olduğuna dair haberler var.

İtalyan gazetesi Corriere dello Sport’un haberine göre Euroleague’in yeni takımlarından Virtus Bologna, bu yaz Fenerbahçe Beko ile kontratı sona erecek olan Jan Vesely ile ilgileniyor.

Çek yıldız son olarak 2019 yılında sarı lacivertliler ile 3 yıllık yeni bir konrat imzalamıştı, eğer yeni bir anlaşma imzalanmazsa bu yaz serbest kalacak.

2.13 metre boyunda olan 32 yaşındaki Çek uzun, bu sezon sağlıklı kalabildiği 22 maçta ortalama 29 dakika sahada kalırken 13.6 sayıi, 6.1 ribaund, 2.5 asist, 1.1 top çalma, 18.2 verimlilik puanı ile oynamış, zaman zaman takımın performansının onu aşağı çekmesine izin verse de genelde bireysel anlamda iyi bir sezon geçirmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her ne kadar Vesely’nin Fenerbahçe’den ayrılma ihtimali zayıf görünse de ben açıkçası hem tecrübeli yıldız hem de kulüp adına bu ayrılığın daha faydalı olacağını düşünüyorum ki bunun geçen yaz hatta belki de bir önceki yaz olması gerekiyordu. Üst üste gelen başarılar sonrası bir doygunluk oluşmuştu, kan değişikliği lazımdı, bunun için de bütçede yer açmak gerekiyordu, tıpkı şimdi üst üste gelen başarısızlıklar sonrası gereken değişimi finanse edebilmek adına… Vesely kuşkusuz Euroleague’in elit uzunlarından biri ve daha önce MVP ödülünü kazanmış, şampiyon bir oyuncu. Ama ilerleyen yaşıyla beraber bacakları ona ihanet etmeye başladı ve son 2 sezondur ciddi uzun süren sakatlıklarla istemeden de olsa takıma zarar verdi. Dakikalarının biraz daha kontrol altında tutulabileceği, hatta artık zaman zaman benchten gelerek enerjisi ile takımı yukarı çıkarabileceği bir rolü kabul etmesi gerekecek.

İşte bu açıdan yeni bir maceraya başlayacak olan Bologna onun için doğru yer olabilir. Jaiteh takımda kalırsa büyük olasılıkla ve Vesely’i alırlarlarsa en az bir uzun takviyesi daha gelecek. Bu kalabalık rortasyonda daha kısa sürelerde daha patlayıcı, daha yüksek enerjili bir Vesely izleriz. Artık 30 maç ve üzeri normal sezon maçı oynayıp, ortalama 25-30 dakika süreler alarak yüksek verimli olabileceği dönemi geride bıraktı yıldız uzun. Ama tabiki ikili oyunlarda halen çabuk bacakları, uzun kolları ve blok tehditi ile her koçun takımında görmek isteyebileceği bir silah. Koç Obradovic’in sisteminde hücumda pasör özelliklerini ve orta mesafesini de geliştirmiş olması onu daha da değerli yaptı. Özetle Fenerbahçe adına onu bırakmak zor bir karar olacak, yeri kolay dolmayabilir ama ona veda etmek temsilcimiz adına doğru bir hamle olacak yeniden yapılanma adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …