Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Sezonu En İyi İkinci Beşinde Sayı Kralı Micic de Yer Aldı

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun en iyi 2. beşine seçilen isimler açıklandı.

Final Four’un başlamasına sayılı günler kalan bireysel ödüller açıklanmaya devam ediyor ve sırada sezonun en iyi ikinci beşi var.

Basın mensuplıar, taraftarlar, takım kaptanları ve koçlar arasında gerçekleştirilen oylamanın ardından tamamlanan seçinde en iyi ikinci beşte temsilcimiz Anadolu Efes‘in yıldız guardı Vasilije Micic de yer aldı.

Sezonun en iyi ikinci beşinde 18.2 sayı ortalaması ile sezonun sayı kralı, yani Alphonso Ford Ödülü’nün sahibi olan Micic dışında Olympaikos’dan Kostas Sloukas, Milano’dan Shavon Shields, Bayern’den Vladimir Lucic ve Panathinaikos’dan Georgios Papagiannis de yer aldılar.

Final Four’da Anadolu Efes‘in rakibi olan Olympiakos’ta Kostas Sloukas, 11.9 sayı, 4.9 asist, 2.6 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

Play-off serisinde Anadolu Efes‘e 3-1 ile elenen Olimpia Milano‘da Shavon Shields ise 13.0 sayı, 4.0 ribaund, 2.8 asist, 1.1 top çalma istatistiklerine imza atmıştı.

Play-off serisinde unutulmayacak bir mücadele gösterse de Barcelona’ya 3-2 ile elenen Bayern Münich’de ise Vladimir Lucic 12.1 sayı,4.2 ribaund, 1.5 asist ortalamalarıyla oynuyordu.

Takımı Panathinaikos kötü bir sezon geçirse de Georgios Papagiannis 10.3 sayı, 8.2 ribaund, 1.7 blok ortalamalarıyla etkili olmuş ve 17.4 verimlilik puanı üretmişti.

EuroLeague’de sezonun en iyi ikinci beşi şu şekilde:

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes)
  • Kostas Sloukas (Olympiakos)
  • Shavon Shields (Olimpia Milano)
  • Vladimir Lucic (Bayern Münich)
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos)

EuroLeague’de sezonun en iyi beşine ise şu isimler seçilmişti:

  • Shane Larkin (Anadolu Efes)
  • Mike James (Monaco Basket)
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos)
  • Nikola Mirotic (Barcelona)
  • Walter Tavares (Real Madrid)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …