Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Yılın Savunmacısı: Kyle Hines!

Turksih Airlines Euroleague‘de 2021-22 sezonunun tamamlanmasının ardından Final Four heyecanı yaklaşırken bireysel ödüllerden biri daha sahibini buldu.

Yılın Savunmacısı ödülünün sahibi Olimpia Milano‘nun tecrübeli uzunu Kyle Hines oldu.

Amerikalı uzunun formasını giydiği Milano bu sezon ligin en iyi savunma takımıydı, ortalamada sadece 71.9 sayı gördüler potalarında. Komple bir savunmacıs olan Hines, özellikle çabuk ayakları sayesinde ikili oyunlarda kısaların karşısında kalabilmesi, her şuta müdahele etmesi, uzun kolları ile pas kanallarını kapatabilmesi ve güçlü fiziği ile boyalı alanda sağlam kalması ile tam bir çember koruyucusu. Ortalama 24 dakika sahada kalan Hines, 8.0 sayı, 5.3 ribaund, 1.8 asist, 0.7 top çalma, 0.7 blok istatistikleriyle katkı vermişti.

35 yaşındaki Hines, Euroleague tarihinde bu ödülü kazanan en yaşlı isim oldu. Daha önce 2016 ve 2018 yıllarında CSKA forması ile de bu ödülü 2 kez kazanmıştı.

Oylamada Hines’ın ardndan gelen isimler, yine bu ödülü 2 kere kazanmış olan Real Madrid’in dev uzunu Tavares, Barça’nın tecrübeli Yunan guardı Calathes, temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun guardı Henry ve bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes’in oyuncusu Dunston oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …