Güncel Haberler

Analiz: Andorra – Frutti Extra Bursaspor EuroCup Yarı Final Eleme Maçı

7DAYS EuroCup yarı final eleme maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor,İspanya’da Andorra‘nın konuğu olacak.

Hem Andorra hem de Bursaspor, çeyrek finalde sürpriz galibiyetler alarak buraya geldi. A grubunu 4. sırada bitiren Andorra, aynı grubu lider olarak tamlayan Granca’yı eleyerek buraya geldi. Daha önce bu turda ilk kez 2019 yılında boy göstermişler ve Alba tarafından süpürülmüşlerdi. O sezondan bu yana takımda sadece 3 isim kalmıştı, Diagne, Colom ve Jelinek. B grubunu 7. sırada bitiren Bursaspor ise iki play-off maçını da deplasmanda kazanarak, bir başka deyişle EuroCup sahnesindeki son 7 maçından 6 tanesini kazanarak buraya geldi. Temsilcimiz geçen sezon ilk kez EuroCup’da mücadele etmiş ve normal sezonunun ardından elenmişti. İki takım tarihlerinde ilk kez karşılaşacaklar.

Andorra ribaundları kontrol etmeli, top kayıplarını azaltmalı

Ribaundlar bu sezon kuşkusuz Andorra’nın en önemli silahlarından biriydi ki rakiplerine ortalama 2.5 ribaund ile üstünlük kurdular şuana kadar. Bursaspor ise rakipleri tarafından maç başına 1.6 ribaund ile üstünlük kurulmuş bir ekip oldu şuana kadar. Andorra Top 16 maçında Buducnost karşısında ribaundları domine ederken çeyrek finalde ise Granca’ya 2 ribaund ile yarışı kaybetmişti. Bu maçta ribaundlarda sağlayacakları üstünlük onlar adına kritik olacak. Diğer taraftan Andorra bu sezon top kayıpları konusunda ciddi sıkıntı yaşayan bir ekip; maç başına 13.9 top kaybı ile oynuyorlar ve bu alanda en kötü 5. takım konumundalar. Topun değerini daha iyi bilmeleri de onları finale bir adım daha fazla yaklaştıracaktır.

Bursaspor adına 3 sayılık atışlar kritik olacak

Bursaspor, normal sezonda %38.4 isabet oranıyla oynadı yay gerisinden ve bu alanda ligin en iyi 3. takımı olmuşlardı. İşte bu rakam eleme maçlarında müthiş bir ivmeyle yükseldi; önce Partizan karşısında 13-25 sonra da Cedevita karşısındq 14-33 ile önenli yüzdeler yakalamışlardı. Bu iki tamam mı devam mı maçında yakaladıkları %46.5’lik isabet oranı ve takımın toplam ürettiği sayıların %43’nün, hatta Cedevita karşısında nerdeyse yarısının üçlük isabetlerden gelmesi de bu silahın onlar adına ne kadar önemli olduğunun net bir göstergesiydi. Yay gerisinden Holland, Needham ve arkadaşlarının sıcak bir gece geçirmeleri final yolunda ciddi anlamda pozitif bir fark yaratacaktır Bursaspor adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …