Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Gelecek Sezon İçin CSKA’nın Uzunlarını Gözüne Kestirdi! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisinde temsilcimiz Anadolu Efes’e 3-1 ile elenerek veda eden Olimpia Milano, şimdiden gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı.

Gelecek sezon için kadroda ciddi bir renovasyona gitmek isteyen koç Messina, bu sezon CSKA Moskova forması ile izlediğimiz iki yıldız uzunu kadroda görmek istiyor. Rus ekibinin Euroleague’de gelecek sezon da yer alması zor göründüğü için bu oyuncuların kontratları devam ediyor olsa da transferleri mümkün görünüyor.

İsrail kaynaklı One.co.il sitesinin iddiasına göre İtalyan ekibi Nikola Milutinov ve İspanya kaynaklı Encestando’ya göre ise Johannes Voigtmann ile büyük ölçüde anlaşmış durumda.

27 yaşındaki Milutinov, 2020 yazında Rus ekibi ile 3 yıllık bir kontrat imzalamıştı. Bu sezon sakatlıklar ve sonrasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası takımının turnuva dışında kalmasıyla Euroleague’de sadece 16 maçta ortalama 19.6 dakika süre alabilmiş, bu maçlarda 7.7 sayı, 6.5 ribaund ile katkı verebilmişti. VTB’de ise çıktığı 18 maçta ortalama 22.7 dakika süre alırkenm 11.2 sayı, 7.8 ribaund, 1.1 asist ile katkı verebilmişti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası CSKA’dan ayrılarak Şubat ayından bu yana Rusya’da takımda birlikte yer almayan Voigtmann’ın ise normal şartlarda 2023 yazına kadar geçerli bir kontratı bulunuyor Rus ekibi ile. 29 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon Euroleague’de 20 maçta ortalama 21.8 dakika süre alırken 8.5 sayı, %40.0 3sayı, 4.0 ribaund, 2.1 asist ve VTB’de ise 9 maçta ortalama 18.6 dakika sahada kalırken 8.4 sayı, 5.4 ribaund, 1.4 asist ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Messina bu sezon uzun rotasyonundan bir türlü istediği verimi alamadı. Mitoglou’nun önce sakatlığı sonrasında doping mevzusu, Tarczewski’den neredeyse hiç katkı alınamaması, Melli’nin play-off’da sakatlanması ve Hines’ın ilerleyen yaşıyla artık 5 numarada yükü tek başına taşıyaması İtalyan ekibinin haklı olarak pota altında birden fazla takviye yapmasını gerektiyor eğer gelecek sezon yeniden Final Four hedefi ile yola çıkmak istiyorlarsa.

Milutinov’un sağlıklı kalabildiği sürece kalitesini ve dominantlığını tartışmaya bile gerek yok, Tavares ile beraber fiziksel anlamda boyalı alanı oyunun her iki alanında da en üstün şekilde kullanan iki uzundan birisi. Dolayısıyla Milano bu transferi bitirebilirse pota altında seviye atlayacağı bir gerçek. Pangos transferini de bitirdiklerini düşünürsek hücumda ikili oyunlarda Milutinov’un veriminin bir kat daha artacağını söyleyebiliriz ki hücum ribaundlarında da ligin en iyi uzunlarından biri olarak koç Messina’nın yarı saha basketboluna değer katacak bir isim.

Dış şut tehditi olan ve 4 numarada kullanmak için takımın bünyesine ekledikleri Mitoglou, Melli, Datome gibi isimlerden de sakatlıkların etkisiyle çok az verim alabildiler bu sezon. Bu eksiği giderebilmek için Avrupalı oyuncular arasında en doğru hamlelerden biri de kuşkusuz Voigtmann olacaktır. Alman uzun yay gerisinden neredeyse bir guard gibi yüksek yüzdeyle oynayan bir uzun ayrıca hücumda yüzü dönük silahlarının bulunmasıyla kısa beşlerde koç Messina’nın sisteminde 5 numarada da tıpkı Melli gibi can yakacak bir isim olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …