Güncel Haberler

Analiz: Bursaspor, 7DAYS EuroCup’da Yarı Finalde!

7DAYS EuroCup çeyrek final eleme maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, Slovenya’da konuk olduğu Cedevita Olimpija‘yı 83-85’lik skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Temsilcimiz yarı finalde Andorra ile karşılaşacak ve format gereği yine deplasmanda, İspanya’da oynayacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bursaspor’da Derek Needham 20 sayı, 4-7 3sayı, 5 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, John Holland 16 sayı, 4-8 3sayı, 7 ribaund, Onuralp Bitim 14 sayı, 6 ribaund, Andrew Andrews 12 sayı ve David Dudzinski 10 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Cedevita cephesinde ise Yogi Ferrell 20 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Jacob Pullen 15 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, Zach Auguste 13 sayı, 3 ribaund, Edo Muric 12 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Jaka Blazic 10 sayı, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça hücumda skor yükünü dağıtarak, herkesten faydalanarak verimli bir başlangı. yaptı. Bu sayede yüksek tempoda istediği skoru üreten Bursaspor ilk bölümü de 10-14 önde tamamladı. Ancak mola sonrası Cedevita’da tecrübeli skorer Pullen devreye girdi ve takımının maça ortak olmasını sağladı, sonra da farkı arttırmaya başladılar. Holland’dan gelen üçlükle yeniden öne geçtik, ilk 10 dakikayı 21-23 üstünlükle tamamladık. İkinci çeyrekte Dudzinski’nin hücumdaki iç-dış tehditini iyi kullandık ve ondan gelen sayılarla farkı ufak ufak açmaya başladık. Ancak koç Golemac mola ile oyuna müdahele ederek maça yeniden denge gelmesini sağladı. Holland’ın üçlükleriyle beraber Needham ve Onuralp’i de devreye sokan, hücumda yeniden ritmini bulan temsilcimiz temponun yükselmesi ve açık alanda gelen kolay basketlerle yeniden öne fırladı ve soyunma odasına 36-50 gibi farklı bir skorla önde girdi.

İkinci yarının ilk kısmında takımlar birbirlerine karşı ufak seriler yakaladı ama Cedevita son serisini biraz daha net yakalayınca fark tek hanelere yeniden düştü ve bu nokta da Hayes’in erken 4 faulünü alması savunma direncimizi epey düşürdü. Auguste ve Muric’i boyalı alanda efektif kullanmaya başlayan Cedevita hızlı bir şekilde farkı eritmeye başladı ve taraftar desteğini de arkalarına alarak son 10 dakikaya sadece 3 sayı farkla, 64-67’lik skorla girmeyei başardılar. Final çeyreğinin başında da maalesef hücumda durağan bir dönem yaşadık ama neyseki Cedevita bu kısa dönemde cezayı kesemedi ve Onuralp ile Needham’ın bireysel çabalarıyla ürettikleri basketler tekrar kendimize gelmemizi sağladı. Her iki takım da son bölüme girilirken şut sokmakta zorlandı ve temsilcimiz farkı 5-8 bandından tutmayı başardı. Kritik anlarda iki yıldız guard sahneye çıktı, Needham ile Ferrell’ın karşılıklı üçlükleriyle maça hareket geldi ama farkı korumayı yine başardık. Ancak bir süre sonra Needham yavaşladı ve biz onun yerini dolduramadık ama Ferrell üretime devam etti, farkı erittiler ve son bölüme ancak 2 sayı farkla, 83-85 önde girebildik. Bitime 9 saniye kala Andrews’un hatasıyla son top onlara kaldı. Pullen mucizevi üçlüğü girse de neyseki süre dolmuştu ve skor bu şekilde, 83-85 ile tescillendi.

2016’da Galatasaray ve 2018’de Daçka’dan sonra üçüncü bir Türk takımı son 4 arasına kalmayı başardı. Diğer iki temsilcimizin hikayelerinin sonu şampiyonlukla bitmişti. Bursaspor’un yakaladığı bu müthiş momentumu, koç Alimpijevic ve oyuncuların müthiş inancını, özgüvenini düşününce yarı finaldeki rakibi, halihazırda Endesa’da lig sonuncusu konumundaki Andorra’yı yenerek neden finale çıkmayalım diyoruz açıkçası. Sezon başında kimsenin hayal etmediği bir yerde Bursaspor, Partizan’dan sonra Cedevita’yı da deplasmanda yenmek büyük iş. Başta Sezgin başkan, Nedim Yücel ve koç Alimpijevic yönetimindeki bu özel takımı yürekten alkışlıyorum. Açıkçası diğer yarı finalde Virtus Bologna ile Valencia’nın eşleşeceğini düşününce Andorra gerçekten büyük bir fırsat, final bekliyoruz Bursaspor’dan!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …