Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – Olimpia Milano (Play-off serisi 4.maç)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında temsilcimiz Anadolu Efes bir kez daha kapalı gişe olacak Sinan Erdem’de Olimpia Milano‘yu konuk edecek.

Anadolu Efes seride 2-1 önde ve evindeki bu maçı kazanması durumunda üst üste 3. kez Final Four biletini kapmış olacak. Gelin bu zorlu ve önemli maç öncesi her zaman olduğu gibi galibiyetin anahtarlarına bir göz atalım. Keyifli okumalar.

Efes noktayı koymalı!

Temsilcimiz seride 2-1 önde ve sezonun her açıdan son iç saha maçına çıkacak, yani konsantrasyonunu asla kaybetmemeli. Son şampiyon serinin ilk 3 maçında da Milano karşısında maçlara iyi başlayan taraftı ama sonrasında ısrarla hep Milano’nun maçın içine girmesine izin verdi. Böyle yüksek dirençli ve tecrübeli bir takım Efes sürekli aynı fırsatı vermeye devam etmemeli, artık seriyi burada bitirip Final Four biletini bir kez daha kapmaya çok yakınlar. Yıldız guardlar Micic ile Larkin takımın konsantrasyon seviyesini yukarıda tutup artık son dabeyi rakibe indirerek buradan Belgrad’a uçuş planlarını yapmalılar.

Milano daha yüzdeli atmak zorunda

Milano tamam mı devam mı maçına çıkıyor ve bu kez maça iyi başlayıp, seri boyunca olduğu gibi yine kendisini Efes’i takip eder bir şekilde bulmamalı. Bunu yapabilmek için de daha uygun atışlar bulup, daha yüksek isabet yüzdeleri yakalamaları gerekiyor. Normal sezonda yay gerisinden %35.7 ile isabet bulan İtalyan ekibi bu seride sadece %30.2 isabet oranı ile üçlük kullanıyor ki bu alanda play-off’daki en kötü takım konumundalar. Milano her maçta olduğu gibi yine savunmasına güvenecek ama eğer dış şutlarda ritmlerini bulup yüzdelerini biraz daha yükseltilerse seriyi son kez İtalya’ya taşımayı başarabilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …