Güncel Haberler

2021-22 Sezonu 7DAYS EuroCup Çeyrek Final Ödülleri

7DAYS EuroCup çeyrek final eleme maçlarını geride bıraktık.

Temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’un bizi bir kez daha sevindirdiği ve adını yarı finale yazdırdığı eleme maçlarının ardından her zamanki gibi panoramamızı hazırlayalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Belki milliyetçi duygularımızın kabardığını ve taraflı davrandığımızı düşünebilirsiniz ama durum kesinlikle öyle değil. Frutti Extra Bursaspor, Top 16 maçında diğer grubun ikincisi Partizan’ı eleyerek nasıl ki en iyi takım ödülünü aldıysa, bu kez de birlikte yer aldıkları grubu 3. sırada bitiren, bu sahada 2 Şubat’ta tam 17 sayı farkla yenildiği Cedevita’yı son nefeste 83-85 ile yenerek çeyrek final maçlarında da yine bu ödülü sonuna kadar haketti. Yeni formatta Top 16’dan başlayarak çeyrek finalde de deplasmanda oynamak zorunda olan temsilcimiz maçın büyük bir bölümünü üstün oynadı ve peri masalını sürdürdü. Biz de onları alkışlarla çeyrek finallerin en iyi takımı olarak ödüllendiriyoruz.

MVP:

Koç Scariolo yönetiminde iddialı bir kadro kuran ve geçen sezon yapamadığını yaparak EuroCup şampiyonu olup Euroleague biletini kapmak isteyen Virtus Bologna’nın elinde çok önemli yıldızlar olsa da sezon başından beri bir isim en istikrarlı katkıyı veriyor ve 27 yaşında olmasına rağmen gelişimine tam gaz devam ediyor. Elbette yakından tanıdığımız, ülkemizde Gaziantep forması ile izlediğimiz Mouhammadou Jaiteh‘den bahsediyoruz. Fransız uzun takımının çeyrek finalde Ulm karşısında beklenenden fazla zorlandığı maçta kilidi açan, galibiyeti getiren isimdi. 26 dakika sahada kalırken, 12-16 2sayı, 3-4 s.atış isanetleriule 27 sayı üretip 11 de ribaund toplayarak tam anlamıyla boyalı alanı domine ettiği ve ulaştığı 38 verimlilik puanı da onun alkışlarla haftanın MVP ödülünü kapmasını sağladı.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mouhammadou Jaiteh (Virtus Bologna): 38 verimlilik, 27 sayı, 12-16 2sayı, 11 ribaund
  • Bojan Dubljevic (Valencia): 32 verimlilk, 16 sayı, 5-7 2sayı, 13 ribaund, 2 asist
  • Martin Hermannson (Valencia): 23 verimlilik, 14 sayı, 11 asist
  • Codi Miller-McIntyre (Andorra): 22 verimlilik, 17 sayı, 4 ribaund, 9 asist
  • Derek Needham (Frutti Extra Bursaspor): 18 verimlilik, 20 sayı, 4-7 3sayı, 5 ribaund, 4 asist

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ:

**Formata göre normal sezonda gruplarını daha üst sıralarda bitirmiş olan Andorra ve Valencia yarı finalde ev sahibi olacaklar ve yine tek maçlı eleme sistemi geçerli olacak.

  • 3 Mayıs : Andorra – Frutti Extra Bursaspor
  • 4 Mayıs : Valencia – Virtus Bologna

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …