Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes, Milano’yu Geçerek Üst Üste 3. Kez Finla Four Biletini Kaptı!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında temsilcimiz Anadolu Efes, kapalı gişe Sinan Erdem’de Olimpia Milano‘yu 75-70’lik skorla yenmeyi başardı.

Seriyi 3-1 ile geçen Anadolu Efes, üst üste 3. kez Final Four biletini kaptı. Temsilcimizin rakibi Olympiakos-Monaco serisinin galibi olacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Tibor Pleiss 25 sayı, 3-3 3sayı, 5-6 2sayı, 6 ribaund ile yıldızlaşırken, Vasilije Micic 20 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile ona destek olan diğer isimdi. 3. mçaın yıldızı Shane Larkin ise 8 sayı, 0-6 3sayı, 5 ribaund, 7 asist ile katkı verebildi.

Milano cephesinde ise Gigi Datome 21 sayı, 3-10 3sayı ile en skorer isim olurken, Kyle Hines 10 sayı, 12 ribaund, 2 asist ve Devon Hall 9 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile ona destek olan diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Maça ikili oyunlarda Pleiss’ın dışarı devrilmelerini verimli kullanan Efes, Alman uzundan üst üste gelen üçlüklerle farkı hızlıca açtı. 8-0’lık seri yakalayan Efes, serideki diğer maçlarda olduğu gibi yine çok iyi bir başlangıç yaptı. Koç Messina’nın molası sonrası tempoyu düşüren ve savunmada biraz daha toparlanan Milano farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı ve temsilcimiz ilk çeyreği 19-11 ile önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyrekle beraber Datome’yi 4 numaraya çekerek kısa beşe dönen Milano, İtalyan forvette gelen sayılarla ayakta kalmaya çalıştı. Efes ise Micic’in adam değişmeler sonrası Datome’ni ağır bacaklarına atak etmesiyle skor üretimine devam etti, ters eşleşmelere cezayı kesti. Farkı tekrar 7 sayıya çıkarmış olsak Milano yine köşe üçlükleri ile maça ortak oldu ve koç Messina’nın seride ilk kez uyguladığı adam değişmeli alan savunmasına karşı da zorlandık, 10-2’lik önemli bir seri yakalayan Milano 34-35 ile ilk kez öne geçti. Çeyreğin son bölümünde de yine Datome’nin skorer oyunu sayesinde bir adım da olsa önde kalmayı tamamlayan Milano soyunma odasına 42-43 önde girdi.

İkinci yarının maçında Micic ile Pleiss’dan üst üste gelen üçlüklerle agresif bir başlangıç yapan temsilcimiz tekrar farkı açmaya başladı, taraftar desteğini de arkasına alan temsilcimiz istediği havayı yakaladı. Ancak Milano yine tempoyu düşürmeyi başardı ve ilk yarının aksine Rodriguez ile Shields’dan gelen üçlük katkısıyla çift hanelere kadar çıkarttığımız farkı eritmeyi başardılar, son çeyreğe 62-58 önde girmeyi başardık herşeye rağmen. Maalesef Milano son çeyreğe bu momentumu taşıyan taraf oldu ve üst üste buldukları üçlüklerle kritik bir dönemde öne geçtiler. Efes her ne kadar üretimde kısır kalsa da savunmada vidaları sonuna kadar sıktı ve maçı 68-68’de eşitlemeyi başardı. Bu andan sonra temsilcimiz savunmadaki müthiş enerjisini ve agresifliğini sürdürdü ve hücumda topu sabırla çevirip potaya atak ederek faul çizgisine gitti, Singleton’ın ikide iki faul atışıyla da 71-68 öne geçtik. Son saniyelerde de taktik faullerde çizgiye giden isimlerimiz hata yapmayınca 75-70 ile kazanmayı başardık.

Koç Ataman liderliğinde, Micic ve Larkin gibi iki MVP adayının etrafında kurulan bu müthiş kadro üst üste 3. kez Final Four bileti kapmayı başardı. Geçen sezon gelen şampiyonluktan sonra takım olarak tekrar motive olmak, tekrar Final Four’da olabilmek gerçekten önemli bir işti. Ama bu takım kesinlikle bir kez daha şampiyonluğu hakediyor. Milano serisinde de gösterdikleri üzere bu başarıyı tekrarlamak adına mental olarak da fiziksel olarak da hazırlar. Final Four’da takıma sağlıklarına kavuşmuş Simon ile Beaubois’nın eklenmesiyle Efes net olarak en güçlü şampiyonluk adayı tekrar!

https://youtu.be/gQg-FxRnGzg

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …