Güncel Haberler

Analiz: Larkin Ağırlığını Koydu, Efes Final Four Kapısını Araladı!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 3. maçında temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Olimpia Milano‘yu Larkin’in son bölümdeki etkili oyunu eşliğinde 77-65’lik skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes seride 2-1 öne geçti. Serinin 4. maçı Perşembe günü yine Sinan Erdem’de ve yine kapalı gişe oynanacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Beaubois ve Simon’dan yoksun olan temsilcimizde Shane Larkin 16 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Vasilije Micic 20 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Tibor Pleiss 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Delaney ve Melli’den yoksun olan Milano cephesinde ise Devon Hall 16 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Jerian Grant 11 sayı, Sergio Rodriguez ile Shavon Shields da 9’ar sayıyla diğer ayakta kalan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça Sinan Erdem’deki müthiş atmosferin de etkisiyle agresif ve iyi bir giriş yaptı. Hücumda topu istediği gibi çeviren, özellikle Larkin’e gelen ikili sıkıştırmaları esktra paslarla cezalandıran Efes, Milano’nun savunmadaki sertliğine takılmadı. Larkin devreye giremese de Micic ile Pleiss’ın skorer oyunu sayesinde üstünlüğümüzü koruduk ve ilk 10 dakikayı 25-17 önde tamamladık. İkinci çeyrekler beraber tempo düştü ve bu kez bizim değil Milano’nun istediğ basketbol oynanmaya başladı. Milano yarı saha hücumlarını dengeli kullanıp hücum ribaundlarından ekstra sayılar çıkararak maça tutundu. Ama Larkin devreye giremediği, sadece 2 sayıda kaldığı ilk 20 dakikada Pleiss ve Micic liderliğinde yine de farkı 7 sayıda tutup, soyunma odasına 42-35 önde girdik.

İkinci yarının başında da Milano istediği oyunu sahneye koymaya devam etti. Sert ve baskılı savunma karşısında basit top kayıpları yapmamız, Milano’nun da bu sayede ürettiği savunma odaklı sayılar skorda kalmalarını sağladı. Larkin biraz toparlanmaya başlasa da bu kez onun yanına farklı alternatifler koyamadık ama buna rağmen 30 dakikayı 59-56 önde tamamladık. Son çeyreğin başında maalesef Milano yakaladığı mini seri ile ilk kez öne geçti. Uzun bir süre skor üretemedik, tam 5 dakika boyunca sadece 2 sayıda kaldık… Koç Ataman’ın molasının ardından Larkin ateşi yaktı, onun üçlüklerine Pleiss ve Micic de eşlik edince 16-2’lik müthiş bir seri yakaladı temsilcimiz ve beklediğimizden çok zor geçen karşılaşmayı 77-65’lik skorla kazandık.

Efes serinin en kritik maçında çok önemli bir galibiyet elde etmeyi başardı. Ayrıca bu galibiyetin maç boyunca Milano’nun sert savunması karşısında zorlanan, yıpranan ve bir türlü devreye giremeyen Larkin’in son dakikalara sığdırdığı özel performansıyla gelmesi de hem bu seri hem de Final Four yolculuğu için çok değerliydi gerçekten. Simon ve Beaubois gibi iki önemli parçanın yokluğunda Micic ile Larkin sırtlarına binen ekstra yükün üstesinden geldiler, Euroleague tarihinin en iyi guard ikililerinden biri olduklarını, hatta belki de en iyi ikili olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …