Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Bir Guard Transferi Daha Yapmak İstiyor (Analiz)

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de hayal kırıklığı yaratan ve bunun üzerinde hem yönetimde değişime giden hem de koç Prifits ile yolları ayırıp göreve koç Vovoras’ı getiren Panathinaikos kadrosunda bir guard daha eklemek istiyor.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız üzere Derrick Walton ile büyük ölçüde anlaşmışlardı. Yunanistan Ligi‘nde başlayacak play-off’lar öncesi bir takviye daha yapmak istiyorlar ve hedeflerindeki isim bu sezon Avustralya NBL takımlarından NZ Breakers forması ile izlediğimiz Peyton Siva.

Daha önce Alba Berlin formasıyla 43 kez Euroleague sahnesinde boy göstermiş olan 31 yaşındakli tecrübeli oyun kurucu bu sezon NBL’de 11.8 asist, 2.5 ribaund, 4.6 asist ortalamalarıyla oynuyor.

EDİTÖR YORUMU:

Liderliği, sürati ve etkili dış şutları ile hücumda çok önemli bir silah olan Siva, koç Reneses yönetimindeki Alba’da aslında kendini Euroleague sahnesinde kanıtlamış bir isimdi. Hatta son sezonunda savunmada da kendini geliştirmiş, artık topa baskı konusunda da iyi işler çıkarabilen bir guarda dönüşmüştü. Birebirde çok önemli bir silah olan Siva, sağlıklı kalma konusunda sorunlar yaşamış olsa da atletizminden ve enerjisinden hiç birşey kaybetmedi. Ancak geçen yaz ilginç bir karar alarak kariyerine Euroleague ya da en azından EuroCup’da devam etmek yerine Avustralya’ya transfer olmuştu.

Yönetimin ve koçun değiştiği Panathinaikos’da artık bu sezon tek hedef Yunanistan Ligi şampiyonluğu. Bu nedenle de play-off öncesi takviye yapmak istiyorlar. Macon ve Nedovic’in sezon boyunca sergilediği istikrarsız performans, Sırp yıldızın da sağlık problemleri yaşaması guard rotasyonuna bir takviye yapılmasını gerektiriyordu. Bu yolda da Walton ile büyük ölçüde anlaştılar ve onun yanına bir de Siva gibi skor yönü daha kuvvetli daha etkili bir hücum silahını koyarak Nedovic ile Macon’u tam anlamıyla yedeklemiş olacaklar.

https://youtu.be/PNvZIhcYyHU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atina Derbisinde Panathinaikos, Konuk Olduğu AEK’yı Farka Boğdu

Yunanistan Ligi 18. hafta programında Atina derbisi izledik; Panathinaikos konuk olduğu AEK’yı 69-89’luk skorla farklı …