Güncel Haberler

Efes’den İlginç Bir Rekor!

Turkish Airlines Euroleague‘de Olimpia Milano ile play-off serisi oynayan temsilcimiz Anadolu Efes‘den serinin 2. maçında ilginç bir rekor geldi.

Anadolu Efes, Mediolanum Forum’daki ikinci maça çıktığı ilk beş, Euroleague play-off tarihinin “En Yaşlı Beşi” olarak rekorlar kitabındaki yerini aldı.

Temsilcimiz bu maça James Anderson (33 yıl 27 gün), Bryant Dunston (35 yıl 328 gün), Shane Larkin (29 yıl 201 gün), Adrien Moerman (33 yıl 257 gün), Krunoslav Simon (36 yıl 301 gün) beşiyle başlayan Efes 33 yıl, 81 gün ortalama tutturdu. Daha önceki play-off ilk beş yaş rekoru 33.09 ile Bologna’ya (2000-2001) aitti.

Hem normal sezon hem de play-off’larda tüm zamanların en yaşlı beşiyle sahaya çıkan takım ise 2018-19 Final Four üçüncülük maçında temsilcimiz Fenerbahçe karşısında Real Madrid olmuştu; İspanyol ekibi 34 yıl, 34 gün yaş ortalamasına sahip beşle sahada yer almıştı.

İstatistiklere göre play-off ve Final Four’da yaşlı, normal sezonda genç beşle başlayan takımlar daha başarılı oluyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …