Güncel Haberler

Analiz: Olympiakos – AS Monaco (Play-Off serisi 2. maç)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 2. maçında Olympiakos, bir kez daha AS Monaco‘yu konuk edecek.

3 galibiyet alanın adını Final Four’a yazdıracağı ve temsilcimiz Anadolu Efes ile Milano arasında oynanan serinin kazananı ile rakip olacağı bu serinin ilk maçını Olympiakos 71-54 gibi farklı bir skorl a kazanmıştı. Şimdi tüm biletletin satıldığı Barış ve Dostluk Salonu’nda, 11.500 taraftarın önünde bir kez daha kazanarak Fransa’ya avantajlı gitmeye çalışacaklar. Gelin birlikte maçın analizini her zaman olduğu gibi kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıklarıyla birlikte yapalım. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Serinin ikinci maçında karşımıza çıkacak kritik eşleşmenin iki 4 numara arasında olmasını bekliyorum. Olympiakos Bulgar forveti Sasha Vezenkov liderliğinde kazanarak Final Four’a bir adım daha yaklaşamak isteyecekken, Monaco da tecrübeli Will Thomas‘ı verimli kullanarak saha avantajını kapmaya çalışacak.

Şubat ayının MVP’si seçilen Vezenkov, ilk maçta takımı adına çift haneli skor katkısı verebilen 5 isimden biriydi. İlk beş başladığı maçı 10 sayı ve 5 ribaund istatistikleri ile tamamlamıştı. Her ne kadar yay gerisinden 0-3 ile kötü bir akşam geçirse de serbest atış çizgisinde 6-6 ile hatasız oynadı. Vezenkov sezon boyunca ama skor bularak, ama ribaundlarla, ama savunmasıyla bir şekilde takımına katkı vermenin yollarını buldu ve şimdi bir kez daha tüm biletlerin satıldığı Barış ve Dostluk Salonu’nda gereken motivasyonu ve enerjiyi bulacağını, takımına liderlik edeceğini düşünüyorum.

Thomas da ilk maçta Monaco adına ilk beş başlamış ve 24 dakikadan fazla da sahada kalmıştı ama Olympiakos savunması onu sadece 7 sayıda tutmuştu ki zaten bunların ilk 5 sayısını da ilk 2 dakika içinde üretmişti. Maç boyunca sadece 7 top kullanmış ve 2 isabet bulabilmiş, faul çizgisine de hiç gidememişti. Thomas aslında birinci maçın ilk dakikalarında nasıl katkı verebileceğini göstermişti, şimdi takımının en kötü hücum performansını sergilediği o maçtan sonra hücumda daha agresif oynayıp takımına yardımcı olacağını, hücumdaki çeşitliliği arttıracağını düşünüyorum.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Olympiakos ilk maçta savunma tarafında müthiş bir enerji ortaya koyarak çok iyi iş çıkarmıştı ve şimdi ikinci maçta da normal sezonun en skorer takımı Monaco karşısında yine ellerinden gelen herşeyi yaparak onlara momentum kazandırmak istemeyeceklerdir. Kırmızılar birinci maçın ilk ve son çeyreği arasında Monaco’ya sadece 21 sayı şansı vermiş, maçın ilk 10 dakikasını 8-15 ile geride kapattıktan sonra son çeyreğe tam 14 sayı farkla önde girmişlerdi. 10 top çalan Yunan ekibi, Fransız ekibini de tam 18 top kaybına zorlamıştı ki play-off tecrübesi bulunmayan oyuncuların Barışs ve Dostluk Salonu’ndaki müthiş atmosferde bu eksikleri net olarak ortaya çıkmıştı.

Monaco ilk maçta hem ribaundarda üstünlük kurmuş hem de ev sahibinden daha fazla asist yapmıştı ama buna rağmen 17 sayı farkla kaybetmişlerdi ki bunun nedeni top kayıplarında ciddi anlamda sınıfta kalmalarıydı. Olympiakos takım olarak sadece 8 top kaybı yaparken, Monaco’da ise tam 5 farklı oyuncu 1 ve daha fazla top kaybı yapmıştı. Monaco normal sezonun en skorer takımı ve bu seviyeye çıkabilmek, hücumda organize olabilmek adına topun değerini bilmek zorunda ki bu şekilde hem daha boş atışlar bulabilirler hem de daha fazla faul çizgisine gidebilirler. İlk maçta kendileri 14 kez çizgiye giderken Olympiakos ise 24 kere gitmişti. Özetle Monaco’nun skorerleri, başta James, bu maça çok daha hazır ve konsantre gelmek zorundalar. Aksi durumda bu salondaki müthiş atmosfer ve Olympiakos’un duvar savunması karşısında yine bir şansları olmayacak ve evlerine 2-0 ile dönecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …