Güncel Haberler

Analiz: Efes, Shields’ı Durduramadı ve Fırsatı Kaçırdı

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 2. maçında temsilcimiz Anadolu Efes, konuk olduğu önemli eksikleri bulunan Olimpia Milano‘ya dirense de Shields’ı durdurmadı ve 73-66’lık skorla kaybetti.

Bu sonuçla seriye 1-1 eşitlik geldi ve artık seri İstanbul’a taşınıyor, 3. maç Sinan Erdem’de 26 Nisan’da oynanacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Melli ve Datome’den yoksun olan, Delaney’i de maç içinde kaybeden Milano’da Shavon Shields 21 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, ilk maçın suskun isimlerinden Sergio Rodriguez de 17 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile one galibiyet yolunda destek olan diğer isim oldu.

Anadolu Efes cephesinde ise Shane Larkin 19 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Vasilije Micic ise 18 sayı, 2-11 3sayı, 5 ribaud, 4 asist ile çift haneli skor üretebilen diğer isimdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz Anadolu Efes ilk maçın moraliyle bu maça da iyi başlayan taraftı. Dunston’ın boyalı alandaki enerjisine cevap veremedi Milano. Ancak koç Messina’nın erken molasının ardından Bentil liderliğinde Milano 6-0’lık bir seriyle maça denge getirdi geç olmadan. Çeyreğin ikinci bölümüyle beraber Rodriguez devreye girdi. Tam anlamıyla alev alan İspanyol yıldızın 11 sayısı eşliğinde İtalyan ekibi ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber sertlik dozajı ve mücadele seviyesi en üst noktalara çıktı. İki takım da alternatif hücum opsiyonlarını devreye sokarak üretmeye çalıştı bu bölümde. Ardından Efes güzel bir sekans yakaladı, Larkin ve Singleton’dan üst üste gelen üçlüklerle farkı 6 sayıya çıkardık. Ama devrenin son bölümünde sertleşen Milano savunması karşısında üretimde zorlandı temsilcimiz ve soyunma odasına 33-33 eşitlikle girildi.

İkinci yarıya ise taraftar desteğini daha fazla arkasına alan Milano daha iyi başlayan taraf oldu. Shields’ın ilk yarının sonunda bıraktığı yerden devam ederek alev almasıyla, onun üst üste ürettiği sayılarla 42-35 ile üstünlüğü sağladılar. Ardından Milano Rodriguez ve Ricci’den bulduğu üçlüklerle farkı açmaya başladı, çift hanelere de getirdi. Efes ise Micic’in devreye girmesiyle beklenen reaksiyonu gösterdi ve maça ortak oldu. Sonrasında Beabuois’nın kritik şutuyla seriyi 9-0 yapan temsilcimiz final bölümüne 53-52 geride girdi. Son 10 dakikaya da yine Shields’ın sayılarla girdi Milano, koç Ataman Anderson ve Simon’dan sonra onu Bryant ile de savunmayı denedi ama başarılı olamadı, durdurmadı. Bu çeyrekte iki takım da üretimde kısır kaldı. Skorda denge devam ederken Milano’nun hem Delaney hem de Rodriguez’i sakatlığa kurban vermesini iyi değerlendiren Micic, üst üste 5 sayıyla öne geçmeyi başardı yeniden. Ardından Larkin’in üçlükleriyle Efes farkı açmaya çalışsa da Bentil ve Shields’ın sayılarıyla ev sahibi ekip son bölüme 69-66 önde girdi. Ardından Micic’in yanlış kararları sonrası Milano bie şans daha yakaladı ve bunu Shields’ın basket-faulüyle değerlendirince Milano 73-66’lık skorla kazanarak seride 1-1 eşitliği yakalamış oldu.

Efes, rakibi maçın en kritik anında hem Delaney hem de Rodriguez’i kaybetmişken önemli bir fırsatı kaçırdı. Melli ile Datome’nin yokluğunda koç Messina’nın Shields’ı öne sürerek onu daha fazla kullanmak isteyeceği de çok netti ama maalesef Anderson, Bryant, Simon gibi isimleri onun karşısında bir türlü devreye sokamadık. Micic ile Larkin’in yanına üçüncü kısa skor katkısını da alamadık bu 3 isimden birinden maalesef. Elbette halen önemli bir avantajla dönüyoruz İstanbul’a ama yine de 3. maçta çok dikkatli olup hücumda Micic ve Larkin’in yanına üçüncü bir skoreri koyup artık kendi oyunumuzu oynamalı ve 80 sayıları görerek hanemize bir galibiyet yazdırmalıyız.

https://youtu.be/TkKvZFvSh0c

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …