Güncel Haberler

Anadolu Efes, Milano’da İkinci Maça Çıkıyor

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 2. maçında temsilcimiz Anadolu Efes, bir kez daha İtalya’da Olimpia Milano‘ya konuk oluyor.

21 Nisan Perşembe günü saat 21:30’da başlayacak ve Mediolanum Forum’da oynanacak karşılaşma beIN Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

Bilindiği gibi Anadolu Efes, rakibi ile oynadığı ilk karşılaşmayı 64-48 kazanmış ve seride 1-0 öne geçmişti.

Avrupa arenasındaki 763. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 762 karşılaşmada 434 galibiyet ve 328 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 515. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 514 karşılaşmada 277 galibiyet ve 237 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,9) elde etti.

Anadolu Efes ile AX Armani Exchange Milan, Avrupa kupalarında bugüne kadar 35 kez karşılaşırken, takımımız 22 galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı. İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta iki ekip de birbirlerini birer kez mağlup etti. Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 33 karşılaşmada ise takımımız 21 galibiyet ve 12 mağlubiyet elde etti.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …