Güncel Haberler

RESMİ: Koç Ataman Milli Takımın Başına Geçti!

Türkiye Basketbol Milli Takımı‘mızın koçu Ergin Ataman düzenlenen tören sonrası imzayı attı ve resmi olarak görevinin başına geçti.

56 yaşındaki başarılı koç aynı zamanda Anadolu Efes‘in başındaki görevini de sürdürecek.

İmzaların ardından ilk demeçler verildi. TBF başkanı Hidayet Türkoğlu şu ifadeleri kullandı:

Eşimle birlikte evlenme yıldönümümüz. Öncelikle bu günümüzü kutlamak istiyorum. Geçtiğimiz dönemde milli takımımızı yöneten Orhun Ene’ye teşekkür ederim. Haziran’da Dünya Kupası elemeleri ve ardından Eylül ayında Avrupa Şampiyonası’nda madalya almak istiyoruz. Ataman’ı göreve davet ettik, sağolsun kendisi de bizi kırmadı. Güveniyor ve tam destek veriyoruz. Tuncay Özilhan’a da anlayışından dolayı teşekkür ederim.
Sözleşmemiz 2024’ün Ağustos ayına kadar.

Koç Ataman ise şu ifadeleri kullandı:

Bir kez daha Milli Takım’da görev almaktan heyecan duyuyorum. Süreç çok hızlı gelişti, sevgili meslektaşım Ene ayrıldıktan sonra Türkoğlu benle konuştu, şartlarımı sordu. Milli Takımda çalışmanın hiçbir şartı olamaz yanıtını verdim. Çok onurlu bir görev. Benim gibi oyuncuların da madalya hedefi için coşkuya sahip olacağına inanıyorum. Herkesin ‘Bu takım benim takımım’ diyeceği bir milli takım yaratmak istiyoruz. NBA’de çok iyi gençlerimiz var, Euroleague’de, diğer Avrupa kupalarında iyi oyuncularımız var. Ay yıldızı temsil etmek büyük sorumluluk. İddialıyım, ilk günden şunu söylüyorum. Avrupa Şampiyonalarında, Dünya Şampiyonalarında, Olimpiyatlarda madalya almak için buradayız.

Haziran’da Dünya Kupası elemelerinde İngiltere ve Beyaz Rusya’yı yenmek istiyoruz. Asıl hazırlığımız Avrupa Şampiyonası için olacak. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Bizim Avrupa Şampiyonası’da tek hedefimiz şampiyonluk. Bu kadro, buna layık. Bu takımın koçu Ergin Artaman ise hedefimiz şampiyonluk olmalıdır.

Shane Larkin antrenör kim olursa olsun milli takıma heyecanla gelir. Hakan Demir birinci yardımcım, Ender Arslan ikinci yardımcım olacak. Mehmet Okur görevine devam edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …