Güncel Haberler

2021-22 NBA Normal Sezon Ödüllerini Biz Verseydik

2021-22 NBA takviminde normal sezon tamamlandı ve play-in ile play-off eşleşmeleri belli oldu.

Gelin birlikte play-off’lar öncesi normal sezonun en iyi performans gösteren isimlerini belirleyelim, ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

YILIN KOÇU:

Seçimde zorlandığımız bir ödül oldu. Bu sezon Grizzlies ile müthiş işlere imza atan koç Jenkins de bu ödülü çok hakeden bir isim. Ama diğer tarafta geçen sezon da bu ödülü alan bu sezon Phoenix Suns‘ı bir kez daha normal sezonun en iyi takımı yapan ve 64 galibiyetle kulüp rekorunun kırılmasını sağlayan koç Monty Williams var. Dolayısıyla ibre tabiki 50 yaşındaki koçtan yana döndü ve ona bu ödülü verdik.

YILIN ÇAYLAĞI:

Son yıllarda ligin en kötü takımları yer arasında bulunan Cleveland Cavaliers‘ın bu sezon sergilediği flaş performansının arkasında olan isimlerden biri de kuşkusuz çaylak uzn Evan Mobley‘di. 20 yaşında olan 2.11 metre boyundaki Mobley, sezonu 14.9 sayı, 8.2 ribaund, 2.5 asist, 1.6 blok ortalamalarıyla tamamladı. Hem müthiş bir atlet hem de yüzü dönük silahları ve şut tehiti olan komple bir uzun. Allen ile müthiş bir ikili oldular ve fizksel olarak biraz daha güçlendikten sonra NBA’deki elit uzunlar arasına gireceğini net olarak gösterdi.

YILIN EN ÇOK GELİŞME GÖSTEREN OYUNCUSU:

Aslında bu ödül parametresi en fazla olan dolayısıyla kararı en zor verilen ödül. Bu sezon Cleveland Cavaliers‘ın yakaladığı flaş performansın ardında en iyi çaylak ödülüne layik gördüğümüz Mobley dışında bir önemli isim daha var, o da Darius Garland‘dan başkası değil. Kariyerinde ilk kez All-Star seçilen 22 yaşındaki oyun kurucu bu sezon 21.8 sayı (geçen sezon 17.4), 3.3 ribaund (geçen sezon 2.4) ve 8.6 asist (geçen sezon 6.1) ile tüm istatistiklerde geçen sezona göre hatrı sayılır bir gelişim gösterdi ve adına layik olan bu ödülün bize göre sahibi oldu.

YILIN ALTINCI ADAMI:

Miami Heat bu sezonu Doğu’nun lideri olarak tamamlarken Butler ve Adebayo dışında bir isim daha var ki o da kenardan gelerek tam anlamıyla x-faktör olan Tyler Herro‘dan başkası değil. 20.7 sayı ortalaması yakalarken bunu %39.9 3sayı, %86.8 s.atış isabetleriyle yakalamış olması da oldukça önemliydi elbette. Bununla beraber organizasyon becerlerini de geliştirdi, ortalama 4.0 asist ile oynadı. Evet savunmada halen biraz zayıf kalıyor ama Miami adına onun hücumdaki performansı çok değerli. Miami 100 pozisyon başına 115.5 sayı üreten bir takım, bu alanda en iyi 3. takım konumundalar ve o kenarda otururken bu rakam 112.7’ye düşüyor ki 15. sıraya kadar gerliyorlar.

YILIN SAVUNMACISI:

Ödüller arasında sanırım en kolay seçtiklerimizinden biri bu oldu. Utah Jazz‘ın dev uzunu Rudy Gobert bize göre 4. ödülünü alacak ve bu da onun Mutombo ve Wallace’ı yakalayarak tarihte ödülü en fazla kazanan isimler arasında yer alacak. 14.7 ribaund ortalamalası ile ligin zirvesinde olmasının yanı sıra 2.1 blok ortalaması ile 5. sırada yer alıyor. Fransız uzun sahadeyken Jazz NBA’in en iyi savunma takımlarından biri konumundayken onun yokluğundaki istatistiklere baktığımızda ligin en kötü savunma yapan 21. takımı oluyorlar.

MVP (EN DEĞERLİ OYUNCU):

MVP ödülünü alacak oyuncuyu seçmek genelde zor oluyor ama bu sezon bize göre ödül 2 isim arasında gitti geldi ve sonunda bunun bireysel bir ödül olduğunu kendimize hatırlattık. Dolayısıyla da sadece sezonun değil NBA tarihinin istatistiklerini alt üst etmeye devam eden Denver Nuggets‘ın Sırp uzunu Nikola Jokic‘e bu ödülü veriyoruz. 27.1 sayı, 13.8 ribaund, 7.9 asist, 1.5 top çalma ortalamaları ile sezonu tamamlarken aynı zamanda da bir sezon içerisinde 2000 sayı, 1000 ribaund, 500 asist rakamlarını geçebilen tarihteki ilk oyuncu ünvanının da sahibi old.

EN İYİ BİRİNCİ BEŞ:

  • Luka Doncic – Dallas Mavericks
  • Devin Booker – Phoenix Suns
  • Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks
  • Joel Embiid – Philadelphia 76ers
  • Nikola Jokic – Denver Nuggets

EN İYİ İKİNCİ BEŞ:

  • Trae Young – Atlanta Hawks
  • Ja Morant – Memphis Grizzlies
  • Kevin Durant – Brooklyn Nets
  • Jayson Tatum – Boston Celtics
  • Karl-Anthony Towns – Minnesota Timberwolves

EN İYİ SAVUNMA TAKIMI:

  • Marcus Smart – Boston Celtics
  • Matisse Thybulle – Philadelphia 76ers
  • Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks
  • Mikal Bridges – Phoenix Suns
  • Rudy Gobert – Utah Jazz

EN İYİ ÇAYLAK TAKIMI:

  • Cade Cunningham – Detroit Pistons
  • Evan Mobley – Cleveland Cavaliers
  • Scottie Barnes – Toronto Raptors
  • Franz Wagner – Orlando Magic
  • Josh Giddey – Oklahome City Thunder

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …