Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Euroleague Sezonunu Maccabi Mağlubiyeti ile Tamamladı

Turkish Airlines Euroleague 23. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘e 85-76’lık skorla kaybederek bu sezon için organizasyona veda etmiş oldu.

Bu sonuçla berabar Maccabi sezonu 5. sırada tamamladı ve play-off’da sezonu 4. bitiren Real Madrid’in rakibi oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Maccabi’de James Nunnally 19 sayı, 4-5 3sayı, 7 ribuand, 2 asist ile yıldızlaşırken, Ante Zizic 16 sayı, 7-7 2sayı, 7 ribaund ve Scottie Wilbekin 14 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 5 top çalma ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Fenerbahçe Beko cephesinde ise Devin Booker 14 sayı, 2 ribaund, Ahmet Düverioğlu 12 sayı, 6-7 2sayı, 5 ribaund ve İsmet Akpınar 10 sayı ile yegane direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz deplasmanda olmasına rağmen özellikle savunmada yüksek enerji ile agresif bir başlangıç yaptı. Tempoyu kontrol edip Maccabi’yi yarı sahada bunalttı, kolay sayı şansı vermedi. Hücumda ise Vesely’nin yokluğunda Booker ve Ahmet ile boyalı alanı verimli kullanarak başladık. Ancak çeyreğin ikinci kısmında basit top kayıpları yapan temsilcimiz, hücumda verimliliğini kaybetti ve kenardan gelen Reynolds’ı pota altında durduramayınca Maccabi’nin çeyreği 21-21 eşitllikle bitirmesine engel olamadık. İkinci çeyrekle beraber takımlar karşılıklı olarak hücumda düşük verimle ve artan top kaybı sayısıyla oynayınca kısır bir dönem oldu. Sonrasında Maccabi bizim top kayıplarımızı hızlı hücumlarla cezalandırınca ve Nunnally’nin de devreye girmesiyle dengeyi ufak da olsa bozdu, soyunma odasına da 45-43 önde girdi.

İkinci yarıya Maccabi savunmada daha istekli ve agresif başlayan taraftı. Yine sahayı çabuk geçerek rahat skor üreten Maccabi farkı arttırmaya başladı. Farkın açılmasıyla temsilcimiz beklenen reaksiyonu gösterdi ve özellikle Floyd ile Reynolds arasında yaşanan gerginliğin etkisiyle sarı lacivertliler maça daha fazla asılmaya başladı. Böylelikle de 3. çeyrekte tekrar maça ortak oldı temsilcimiz, final çeyreğine 66-62 geride girdik. Son çeyreğe ise sarı lacivertliler savunmada vidaları sıkarak başladılar. Hatta bu savunma odaklı basketbol sayesinde hücumda da kendimize geldik ve 9-0’lık bir seri yakaladık, öne geçmeyi de başardık. Temponun düşmesiyle Maccabi açık alanda skor üretmedi. Ama Evans’ın kendisine gelmesi ve Zizic’i çember altında verimli kullanmaya başlamaları ile bu kez ev sahibi 12-0’lık seri ile öne fırladı. Farkı çift hanelere çıkarmalarına engel olamadık. Maçın sonunu da daha yüksek konstrasyonla daha verimli oynayan Maccabi sezonu 85-76’lık skorla galibiyetle kapatan taraf oldu.

Temsilcimizi bu formalite maçıyla değerlendirmek haksızlık olur elbette. Ancak oynanan basketbol seviyesi, takımdaki isteksiz ve düşük konsantrasyonlu performans sezonun geri kalanı için yani BSL play-off’ları öncesi tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor. Çünkü koç Djordjevic’in uzun süredir takım üstündeki etkisi düşmüş hatta sıfırlanmış durumda. Acilen toparlanmazlarsa BSL sahnesinde de Euroleague’de olduğu büyük hayal kırıklığı yaşayabilirler…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …