Güncel Haberler

Analiz: 2021-22 NBA Batı Konferansı Play-Off Eşleşmesi: Dallas Mavericks – Utah Jazz

NBA‘de 2021-22 sezonu play-off heyecanı Batı Konferansı’nda Utah Jazz ile Dallas Mavericks arasındaki eşleşmenin ilk maçı ile start alıyor.

Normal şartlarda merkezinde Rudy Gobert‘in savunmasının, Luka Doncic‘in hücum silahlarının olacağı bir seri izleyeceğiz. Ama ve koca bir ama var burada.

Mavs normal sezonu 52 galibiyetle 4. sırada tamamlarken kuşkusuz MVP adaylarından Doncic takıma liderlik ederek ciddi bir fark yaratmıştı. Ancak 23 yaşındaki Sloven guarddan gelen haberler kötü, Wojnarowski’ye göre en az 2 maç kaçırması bekleniyor ki serinin ilk maçının Dallas’da oynanacak olmasıyla beraber onsuz bu maçlarda ev sahibi avantajının da ciddi bir yara alacağını söyleyebiliriz. Çünkü Doncic kariyeri boyunca Utah’da Salt Lake City deplasmanında sorunlar yaşadı hep… Yani evlerinde alacakları bir mağlubiyet bile Doncic döndükten sonra onları büyük sıkıntıya sokar bu seride. Dallas’ın elinde sezonun son bölümünde kadroya eklenen Dinwiddie ve Bertans gibi önemli kısalar ve formda bir Brunson var ama elbette hiç birisi Doncic’in yokluğunu kapatabilecek seviyede değil.

Aslına bakarsanız Utah, Doncic’in oynayacağı bir seride bile üstünlük kurabilecek noktada. Çünkü artık NBA’de önemli bir yer alan “Doncic savunmasında” en iyi işleri çıkaran takımlardan biri oldu özellikle bu sezon. Fransız uzun Gobert, ikili oyun savunmalarında yapılan adam değişmelerde Doncic’in karşısında en iyi iş çıkaran savunmacıydı. Onun tamamen durduramasa da yavaşlattı. Uzun kolları sayesinde hızlanmaması için gerekli mesafeyi bırakıp şutlarını tehdit ettiği gibi penetrelerde de teması alıp sert kalması ve tabiki blok özelliği ile onu potadan püskürtmeyi başarmıştı. Jazz adına işin hücum tarafında işler biraz daha kritik olacak. Gobert ve Conley gibi isimlerden ne katkı alacaklarını tahmin etmek güç değil, onlar adına belirleyici olan Mitchell’dan ne alabilecekleri olacak. Özellikle oyunun sıkıştığı, maçın kopmadığı son anlara gidildiğinde normalde aranan el olan Mitchell bu anlamda iyi bir sezon geçirmiyor.

Doncic etkisinin nispeten az olacağı seride belirleyici olan Brunson ile Donovan Mitchell arasındaki eşleşme olacak gibi görünüyor. Mitchell her ne kadar iyi bir sezon geçirmiyor olsa da bu takımın yüzü, ana skoreri. Dolayısıyla onun ne kadar katkı vereceği Utah adına temel belirleyici olacak. Brunson da sert, istikrarlı ve çok yönlü bir guard. Elbette Doncic’in yokluğunda hücum performansı da önemli olacak ama asıl Mitchell karşısındaki savunması kritik olacak. Çünkü eğer Mitchell büyük oynarsa Doncic’in yokluğunda Jazz bu seriyi kazanabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …