Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’un 3 Takımı Belli Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde oynanan çeyrek final serilerinin ikisi erken tamamlandı ve Final Four masasının iki bacağı belli oldu.

Maalesef temsilcimiz Tofaş, İspanya’daki maçın ardından Bursa’da son anlarda Tenerife‘ye 73-74 ile kaybetmiş ve İspanyol ekibi Final Four biletini kapan ilk takım olmuştu.

Rakiplerini evlerindeki maçlardan sonra deplasmanda da yenerek işin 3. maça uzamasına izin vermeyen Hapoel Holon ile Manresa adlarını Bilbao’nun ev sahipliğinde düzenlenecek olan Final Four’a yazdıran diğer 2 takım oldular.

Son takım ise Ludwigsburg ile Cluj arasında oynanacak seride belli olacak. Rumen ekibinin seride 1-0 üstünlüğü bulunuyor.

Günün ikinci maçında Strasbourg konuk ettiği Hapoel Holon’a son nefeste 80-81 ile kaybetti. İsrail ekibinde Tyrus McGee 21 sayı, 3-8 3sayı, 4 asist, 3 top çalma, Joe Ragland 16 sayı, 4 asist ve Chris Johnson 15 sayı ile öne çıkarken, ev sahibi ekipte ise Matt Mitchell 24 sayı, 4-5 3sayı, 5 ribaund, Jordan Howard 11 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Yannis Morin 10 sayı, 7 ribaund ile direnen isimler oldular.

Günün son maçında ise iki İspanyol ekibi karşılaştı ve yine çekişmeli geçen maçta gülen taraf 89-91 ile kazanan misafir takım Manresa oldu. Koç Martinez’in öğrencilerinde Chima Moneke 24 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma, Sylvain Francisco 17 sayı, 4 asist ve Joe Thomasson 14 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile galibiyeti getiren isimler olurken, Malaga cephesinde ise Jonathan Barreiro 21 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Axel Bouteille 13 sayı, 2 ribaund ve Matt Mooney 12 sayı, 4 asist ile direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …