Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 34. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 34. hafta, yani normal sezonun son haftasındaki maçlar tamamlandı.

Temsilcimiz Anadolu Efes’in kaybederek play-off’daki rakibini belirleme görevini erteleme maçı oynayacak Maccabi’ye bıraktığı, diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun ise play-off iddiası kalmadığı için çıktığı formalite maçında Panathinaikos’a son saniyede kaybettiği haftanın panoramasını gelin her zaman olduğu gibi beraber oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon ortasında kötü gidişin faturasını koç Sfairopoulos’a kesen Maccabi Tel Aviv, göreve geçici olarak koç Even’i getirmişti. Ama İsrailli koç yönetiminde o kadar iyi basketbol oynamaya başladılar ki otomatik olarak koç arayışlarına bir son verdiler ki üst üste 4 maçlarını kazanarak uzun süredir özlemini duydukları play-off biletini kapmış olmanın yanı sıra bu hafta konuk oldukları lider Barça karşısında tam anlamıyla şov yaptılar. 104 sayı üreterek adlarını Barça tarihine kazımış oldular, İspanyol devine sahasında en çok sayı atan ekip oldular. Bizler de Maccabi’ye bu dominant ve tarihi galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Panathinaikos her ne kadar bu sezonun zayıf halkalarından biri olsa da eski koçu Pittino’nun da da altını çizdiği üzere dev uzun Georgios Papagiannis bir kez daha NBA kalibresinde bir isim olduğunu gösterdi net olarak. Yunanistan milli takımının da en önemli parçalarından biri olan 2.18 metre boyundaki dev pivot bu hafta temsilcimiz Fenerbahçe karşısında da dominant bir performans sergiledi ve takımının 59-62’lik skorla kazanmasına mimarlık etti. 33 dakika sahada kalırken 6-8 2sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle 14 sayı üretip, istatistiklerine 12 ribaund, 1 asist, 3 top çalma ve 4 blok ekleyerek tam 31 verimlilik puanına ulaştı, tabi bu da onun alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü almasını sağlamış oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 14 sayı, 6-8 2sayı, 12 ribaund, 3 t.çalma, 4 blok, 31 verimlilik
  • Ognjen Jaramaz (FC Bayern Munich): 19 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik
  • Nikola Kalinic (Kızıl Yıldız): 16sayı, 10 ribaund, 8 asist, 25 verimlilik
  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv): 18 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Donatas Motiejunas (AS Monaco): 19 sayı, 3-4 3sayı, 6 ribaund, 20 verimlilik

PUAN DURUMU:

** Play-off eşleşmelerinden ikisi belli oldu; Barça ile Bayern ve Olympiakos ile Monaco eşleştiler. Kalan 2 eşleşme ise haftaiçi Maccabi ile Fenerbahçe arasında oynanacak erteleme maçına göre belli olacak. Maccabi kazanırsa Real ile eşleşecek ve Efes ise Milano ile eşleşecek. Maccabi kaybederse ise tam tersi olacak eşleşmelerin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …