Güncel Haberler

Analiz: Kızıl Yıldız – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 34. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, zorlu Belgrad deplasmanında Kızıl Yıldız‘a konuk oluyor.

Anadolu Efes‘in kazanırsa 5. sırayı garantileyeceği, Kızıl Yıldız adına formaliteden ibaret olan bu maç öncesinde sizler için her zaman olduğu gibi analizimi hazırladım. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Kızıl Yıldız’da Luka Mitrovic, 2018’den bu yana ilk kez yer aldığı Euroleague sahnesinde verimli bir sezonu geride bırakıyor. Sırp uzun ortalama 20 dakika süre alırken 8.2 sayı, %59.9 2sayı, 4.4 ribaund istatistikleriyle katkı verdi. 2.06 metre boyunda olmasına rağmen atletizm ve sertlik anlamında sorunlar yaşayabiliyor ama bu eksileri mücadeleci kimliği, üst düzey enerjisi ve kıvrak bitirişleri ile kapatabilen bir uzun aynı zamanda.

Mitrovic’in bu maçta tüm enerjisini, tüm silahlarını kullanması gerekecek ama en çok da Efes’in tecrübeli pivotu Tibor Pleiss karşısında ayakta kalabilmesi kritik olacak. 2.21 metre boyunda olan Alman kule özellikle son dönemde dominant bir performans sergiliyor. 9.1 sayı, 4.3 ribaund ortalamalarıyla oynarken yay gerisinden de %43.2 isabetle tam 16 üçlük bulduğunun da altını çizelim. İki takımın 17. haftadaki ilk karşılaşmalarında Pleiss yay gerisinden 5-5 isabetle kariyer rekoru kırmış, maçı 23 sayı, 7 ribaund ile tamamlamıştı. Cuma günkü maçta da bu rakamları görmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Efes’i devirmenin reçetesi kolay görünebilir ama son şampiyondan bahsediyoruz, o kadar basit değil! Efes 83.0 sayı ortalamalasıyla ligin en iyi 2. hücum eden takımıyke Sırp ekibi ise 73.2 ile bu alanda en kötü 3. takım konumunda. Efes her ne kadar Çarşamba günü bir erteleme maçı oynamış olsa da takımdaki oyuncuların tamamı yüksek tempoda daha verimli, daha rahat oynuyorlar. Dolayısıyla eğer Kızıl Yıldız tempoyu kontrol edip, Efes’i yarı sahada oynamaya zorlarsa özellikle evlerinde taraftar desteğiyle beraber galibiyet şansları artacaktır. Aynı zamanda ev sahibinin yay gerisinden daha efektif olup, daha fazla isabet bulması gerekiyor ki %32.4 isabet oranı ile bu alanda ligin en kötü takımı konumundalar.

Temsilcimizin bu sezonki zaaflarından biri de kuşkusuz ribaundlar. Koç Ataman’ın öğrencileri karşısında rakipleri maç başına 2.2 ribaund ile üstünlük kuruyorlarki aynı zamanda 11.1 ile en fazla hücum ribaundu veren 2. takım konumundalar. Diğer taraftan Kızıl Yıldız ise hücum ribaundlarında agresif bir takım ve 11.1 ortalamaları ile bu alanda 3. en iyi takım olduklarını da belirtelim. Eğer Efes’in uzunları ribaundlarda üstünlüğü kurabilirlerse takım daha tempolu oynayabilir, daha açık alanı kullanabilir ve bu da Belgrad’da galibiyet yolunda önemli faktörlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …