Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe Beko – Panathianikos

Turkish Airlines Euroleague‘de artık normal sezonun sonu geldi çattı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘da sahasındaki son maçında Yunan ekibi Panathinaikos‘u konuk edecek.

Play-off konusunda her hangi bir iddiası kalmayan iki takımın formalite için çıkacağı bu maç öncesi ben yine de her zamanki gibi sizler için analizimi hazırladım. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Bu her ne kadar iki takım için bir formalite maçı olsa da bizleri güzel bir eşleşme bekliyor olacak. Fenerbahçe Beko‘da De Colo’nun yokluğunda takıma liderlik eden dinamik guard Pierria Henry ile Panathinaikos’un skorer guardı Darly Macon‘ın kapışmasını izleyeceğiz.

Henry, Bayern karşısındaki erteleme maçın tam anlamıyla canavar bir performans ortaya koymuştu. Fenerbahçe’yi 81-76’lık skorla galibiyete taşırken 22 sayı, 4 ribaund, 8 assit ve 31 verimlilik puanı istatistiklerinme ulaşmıştı. Bu sezonun tamamına baktığımızda ise 26 maçta 7.7 sayı, 3.5 ribaund, 4.0 asist, 1.7 top çalma istatistikleriyle katkı verdiğini görüyoruz. 2. haftada Panathinaikos ile karşılaşmalarında ise 12 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile katkı vermiş ama takımının 91-87 ile deplasmanda kaybetmesine engel olamamıştı. Şuanda ritmini bulmuş durumda ve bu maçta takımının son iç saha galibiyetine taşıyabilecek durumda.

Euroleague’de çaylak sezonunu geride bırakan Macon, beklentileri karşıladı ve kendisini mesafe tanımayan bir skorer olarak kanıtladı. 13.1 sayı, %87.3 s.atış, 2.2 ribaund, 3.6 asist, 11.9 verimlilik puanı istatistiklerini yakaladı. 6. haftada diğer temsilcimiz Efes karşısında bulduğu 9 üçlük isabetiyle de kulüp rekoruna imza attığını hatırlatalım. Sezonun ilk başında 2. haftada Fenerbahçe’yye karşı OAKA’daki maçta 13 sayı, 3. ribaund, 4 asist ile galibiyetin mimarlarından biri olmuştu. Onun çok yönlü ve skorer oyunu Henry gibi elit bir savunmacı karşısında ciddi bir teste tabi tutulacak.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Fenerbahçe, Vesely ve Booker liderliğinde boyalı alanı güçlü olan bir ekip. Temsilcimiz iki sayılık atışlarda %56.9 ile bu alanda 2. sırada ama bu başarılı istatistikte arka alanın katkısının da büyük olduğu bir gerçek çünkü aynı zamanda 18.1 asist ortalamasıyla bu alanda da ligin en iyi 2. takımı konumundalar. Panathinaikos ise potasını yıldız uzun Papagiannis ile iyi koruyan bir ekip ki onun sayesinde 3.1 blok ortalamasıyla bu alanda ligin en 2. takımı olduklarını da belirtelim. Ancak diğer taraftan Pana 11.6 ile rkaiplere en çok hücum ribaundu veren takım ve rakipler onlara maç başına 3.4 ribaund ile üstünlük kuruyorlar. Dolayısıyla eğer Fenerbahçe boyalı alanda üstünlüğü kurabilirse taraftarlarına bir galibiyetle veda edebilirler.

40 dakikalık istatistiklere baktığımızda Yoncalar’ın guardlarından üst düzey bir katkı alamadığını görüyoruz. Top çalma konusunda 5.2 ile son sıradalar, 3 sayılık atışlarda %33.5 ile en kötü 3. takım konumundalar ve asistlerde ise 15.2 ile sondan 4. sıradalar. Evet Nedovic ile Macon takımları adına özellikle hücumda çok iyi işlere imza atıyorlar ama yukarıdaki kategorilerde onların da katkısı yeterli değil. Bunu Fenerbahçe karşısında yapamadıkları takdirde sezonu galibiyetle kapatma şansları da yok.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …