Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Erteleme Maçında Bayern’i Geçti

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği FC Bayern Munich‘i 81-76’lık skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 10. galibiyetini aldı ama bildiğiniz üzere temsilcimiz zaten play-off şansını kaybetmişti. Play-off biletini garantilemiş olan Bayern ise 13 galibiyette kaldı ve 8. sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

De Colo’dan yoksun olan sarı lacivertlilerde Pierria Henry 22 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile öne çıkarken, Jan Vesely 21 sayı, 10 ribaund, 4 asist ve Dyshawn Pierre 10 sayı, 5 ribaund ile diğer etkili isimler oldular.

Bayern cephesinde ise Augustine Rubit 17 sayı, 5 ribaund , Darrun Hilliard 13 sayı, 2 ribaund ve Zan Mark Sisko 8 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler Henry liderliğinde maça iyi başladı ve taraftarı da arkasına alarak üstünlüğünü kabul ettirdi. Özellikle geçiş oyunlarından hem atan hem attıran Henry temsilcimizin hücum potansiyelini net olarak yukarı çekti. Fenerbahçe hücumda yakaladığı bu üretkenlik sayesinde ilk çeyreği 27-16 gibi farklı bir skorla önde geçmeyi başardı. İkinci çeyreğe de iyi başladık, Barthel ve Polonara’dan bulduğumuz sayılarla farkı arttırmaya başladık. Ancak farkın 15 sayılara çıkmasıyla beraber Bayern reaksiyon gösterdi ve Rubit’i hem pota altında hem de ikili oyunlarda etkili kullanarak skora ortak oldular. Fenerbahçe ise karşılığını Vesely ile verdi boyalı alanda. Çek yıldızın skorer oyunu sayesinde farkı yeniden çift hanelere çıkardık. Henry’nin de yeniden devreye girmesiyle devreyi 45-41 önde tamamladık.

Bayern ikinci yarıya iyi başlayan ekip oldu. Temsilcimiz maalesef ilk yarının aksine Henry ve Vesely’den skor katkısı alamayınca hücumda adeta durdu ve Bayern 16-2’lik seriyle maça dengeyi getirdi. Koç Djordjevic’in oyuna müdahele etmemesi ve reaksiyon gösterememizi iyi değerlendiren Bayern üretime devam etti, farkı da açarak çift hanelere çıkardı. Alman ekibi 3.çeyreği 52-62 önde tamamladı. Son çeyreğin başında Henry ile Vesely’i yeniden iyi kullanmaya başladık ve bu sayede yakaladığımız seriyle farkı 3 sayıya kadar indirdik. Sonrasında pota atında Vesely’i efektfi kullanmamız ve onun hırslı, agresif oyunu sayesinde öne geçtik. Maçın son bölümünde çekişme devam etti, üstünlük sürekli el değiştirdi ama temsilcimiz Henry ve Vesely’nin diri kalmasıyla beraber maç sonunu daha iyi oynadı ve 81-76 ile kazanmayı bildi.

Sarı lacivertliler bu agresif ve dirençli oyunu ortaya koymakta maalesef gecikti. Çünkü artık play-off şansı yok, iş işten geçti. Vesely’nin sakatlıklar nedeniyle tam randımanlı oynamamasının da etkisi büyüktü elbette ama unutayalım ki De Colo ile onun yokluğunda da takım gayet iyi durumdaydı. Son dönemde yaşanan mental düşüşün de koç Djordjevic’in sürekli belirttiği gibi sadece Rus takımlarının durumu ile ilgili olmadığı bir gerçek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …