Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – FC Bayern Munich

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta erteleme maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Alman ekibi FC Bayern Munich‘i konuk edecek.

Play-off’u garantileyen bu iki takımın karşılaşacağı ve Anadolu Efes’in kazanması durumunda 5. sıra hedefine bir adım daha yaklaşacağı, Bayern’in kaybetmesi durumunda ise 8. sırada sezonu tamamlayacağı bu zorlu maç öncesinde her zamanki gibi sizler için bir analiz hazırladım, keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Anadolu Efes’in, Bayern’i konuk edeceği bu maçta Euroleague’in iki terübeli ve kaliteli 4 numarasının, Adrien Moerman ile Augustine Rubit‘in kapışmasını izleyeceğiz aynı zamanda.

Moerman son dönemde iyi bir performans sergiliyor ki 33. hafta mücadelesinde Alba karşısında 13 sayı, 6 ribaund, 20 verimilik puanı ile öne çıkan isimlerden biri olmuştu galibiyet yolunda. Son 3 maça baktığımızda ise 15.7 sayı, 9-16 3sayı, 7.0 ribaund, 20.3 verimlilik puanı istatistiklerini yakaladı ki bu sekansta ondan daha fazla verimlilik puanı yakalayabilen yegan eisimler Vezenkov (21.3) ve Mike James (20.7) olmuştu. Fransız yıldız bu sezon çıktığı 32 maçta 9.1 sayı, %42.5 3sayı, 5.3 ribaund istatistiklerini yakalarken 14. haftadaki Bayern maçında ise hiç skor katkısı verememişti.

Rubit ise 14. hafta Efes ile ilk karşışaşmalarında 18 sayı, 8-10 2sayı, 16 verimlilik puanı ile Alman ekibini 83-71’lik skorla galibiyete taşıyan isimlerden biri olmuştu. Ayrıca son 2 maçta da çok etkili bir performans ortaya koyduğunun altını çizmek gerekli; 33. haftada Kızıl Yıldız potasına 22 sayı gönderirken Pazartesi ise diğer temsilcimiz Fenerbahçe’ye karşı oynadığı erteleme maçında 17 sayı, 22 verimlilik puanı ile öne çıkan isim olmuştu. Rubit bu sezon şuana kadar 10.9 sayı, %38.2 3sayı, %88.3 s.atış, 4.9 ribaund, 12.8 verimlilik istatistikleriyle katkı veriyor.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Efes son 2 maçında yıldız guardları Micic ve Beaubois’dan yoksun mücadele etmek zorunda kalmıştı. 33. haftadaki son Alba Berlin maçında Larkin onların yokluğunda sazı eline almış ve 28 sayı, 8 asist, 36 verimlilik puanı ile takımını galibiyete taşımıştı. Efes’in eksiklerine rağmen önemli skor opsiyonları var ve onlara daha fazla alan açabilmek adına Pleiss ile Moerman’ın bulacağı üçlükler kritik olacak bu maçta. Diğer taraftan Rubit’i durdurmak önceliklerden biri olacak ve bu konuda Moerman ile Singleton’a güveniyor koç Ataman. Efes sadece 8.8 hücum ribaundu ortalamasına sahip ve Bayern karşısında ikinci şans sayılarına daha fazla ihtiyaçları olacak, bu rakamı yukarı çekmeleri gerekiyor.

Bayern, şehrin diğer yakasında Fenerbahçe’ye karşı aldığı 81-76’lık mağlubiyetle bu kez Avrupa yakasında bir maça çıkacak. Trinchieri’nin öğrencileri Fenerbahçe karşısında yayın içerisinden %72 gibi çok iyi bir yüzdeyle oynarken 3 sayılık atışlarda sadece %26.7 ile oynamışlar ve sarı lacivertlilerin onlara ribaundlarda 34-26 ile üstünlük kurmalarına engel olamamışlardı. Bayern sezon ortalamasına baktığımızda yay gerisinden %37.0 ile oynayan ve bu alanda ligin en iyi 4. takımı konumunda olan bir ekip. Dolayısıyla bu maçta takımın şutörlerinin, Lucic, Hilliard ve Thomas’ın ritmlerini yeniden bulmaları çok kritik olacak. Diğer son 5 maçlarının tamamında rakiplere karşı ribaund savaşını kaybettiler, yani bu maçta her iki pota altında daha fazla savaşıp ribaundlarda ezilmeleleri aynı zamanda Efes’in geçiş hücumlarından bulacağı kolay sayılara da engel olmaları anlamına gelecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …