Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague Mart Ayı MVP’si: Mike James

Turkish Airlines Euroleague‘de Mart ayının en değerli oyuncusu AS Monaco‘nun Amerikalı yıldız guardı Mike James oldu.

Geride bıraktığımız Mart ayında Fransız ekibi oynadığı 5 maçın 4 tanesini kazanmıştı ve bu sayede de play-off biletini tarihinde ilk kez yer aldığı Euroleague’de garantilemişti. Bu başarının başmimarı olan James ise 23.6 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

James bu ödülü 3 veya daha fazla kazanan 3 oyuncudan biri olurken, bu ödülü kariyerinde 3 farklı takımla kazanmayı başaran ise ilk isim oldu, tarihe geçti. James, daha önce AX Armani Exchange Milan ve CSKA Moskova formalarıyla da Ayın Oyuncusu seçilmişti.

Amerikalı yıldız ay boyunca oynadığı maçlarda 19.8 sayı, 3.8 ribaund, 5.4 asist ortalamaları tutturdu ve iki sayılık atışlarda %54.8, yayın gerisinden %43.4, serbest atış çizgisindense %89.7 isabet oranıyla mücadele etti. Sayı, asist ve verimlilik puanı kategorilerinin üçünde de ilk 5’te bulunan James, takımın ilk kez EuroLeague playoff’larında mücadele edecek olmasında başrollerinden biriydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …