Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 33. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 33. hafta maçları tamamlandı.

Temsilcimiz Anadolu Efes’in kazanarak play-off biletini garantilediği, diğer ekibimiz Fenerbahçe’nin ise fikstürde yer alan Kazan maçı nedeniyle bay geçtiği haftanın panoramasını gelin her zaman olduğu gibi beraber oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Euroleague yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle Rus takımları için sezon tamamlanmış oldu. Fikstürde onlarla oynanmış maçlar oynanmamış sayılacak ve kalan maçları da oynanmamaya devam edecek.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon içerisinde şöför değiştirerek direksiyona koç Obradovic’i oturtan AS Monaco, özellikle son haftalarda, ligin en kritik döneminde tam anlamıyla vites arttırarak üst üste galibiyetler aldı ve son olarak bu hafta konuk olduğu ilk 4 sırayı garantilemiş güçlü ekiplerden biri olan Olimpia Milano’yu James’in etkili oyunu eşliğinde 63-72’lik skorla yani İtalyan ekibini kendi silahı olan savunmayla vurarak çok değerli bir galibiyet aldılar. Biz de onları bu kritik galibiyetten dolayı haftanın takımı olarak ödüllendiriyoruz ki Alba’nın da temsilcimiz Efes’e yenilmesiyle tarihteki ilk Euroleague sezonlarında play-off kalmayı başardıklarını ve bu nedenle de gelecek sezonki Euroleague’e katılım biletini de ceplerine koyduklarının altını çizelim.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Temsilcimiz Anadolu Efes play-off biletini cebine koyabilmek için mutlaka kazanması gereken bir maça çıktı Alba karşısında. Ama hem Micic hem de Beaubois’dan yoksun olmaları hem de Simon’un son haftalarda formsuz olması koç Ataman’ı maç öncesi çok düşündürüyordu. Ancak takımda iki MVP’nin birden bulunmasının lüksünü unutmuştu koç Ataman ki Shane Larkin kendisini maç içerisinde, özellikle 2. yarıda net olarak olarak hatırlattı ve dominant bir performansla maçı adeta tek başına aldı ve play-off biletini takımına teslim etti. 37 dakika sahada kalan yıldız guard 6-11 3sayı, 4-9 2sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle 28 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund, 8 asist, 4 top çalma da eklediği ve 36 verimlilik puanına ulaşarak kendi adına bu sezonun en iyi performansına imza attı. Biz de buna kayıtsız kalmadık tabi ve kendisini haftanın MVP’si olarak ödüllendirdik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 28 sayı, 6-11 3sayı, 5 ribaund, 8 asist, 4 t.çalma, 36 verimlilik
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 18 sayı, 9-11 2sayı, 10 ribaund, 5 blok, 30 verimlilik
  • Ante Zizic (Maccabi Tel Aviv): 24 sayı, 8-10 2sayı, 5 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
  • Donta Hall (AS Monaco): 16 sayı, 6-6 2sayı, 8 ribaund, 2 blok, 27 verimlilik
  • Augustine Rubit (FC Bayern Muncih): 22 sayı, 7-10 2sayı, 5 ribaund, 3 t.çalma, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

** Play-off biletini kapan 8 takım belli olurken, ilk 4 sıradaki takımlar da kesinleşti. Barça’nın sezonu lider bitirmesi de kesin ama 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. sıralarda hangi takımların yer alacağı henüz belli değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …