Güncel Haberler

Efes, Play-Off Bileti İçin Alba Karşısında (Sinan Erdem 5. kez kapalı gişe)

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Alba Berlin‘i konuk edecek.

Anadolu Efes‘in kazanması durumunda play-off biletini garantileyeceği bu zorlu karşılaşma 1 Nisan Cuma günü saat 20:30’da başlayacakken, beIN Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak izlenebilecek.

Avrupa arenasındaki 759. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 758 karşılaşmada 431 galibiyet ve 327 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 511. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 510 karşılaşmada 274 galibiyet ve 236 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Alba Berlin, Avrupa kupalarında bugüne kadar 15 kez karşılaşırken, temsilcimiz 14 galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta lacivert beyazlılar iki galibiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 13 karşılaşmada takımımız 12 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

Ligin ilk yarısında Berlin’de oynanan karşılaşmayı temsilcimiz 90-63 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 32. haftasında Anadolu Efes, İtalya’nın AX Armani Exchange Milan takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 77-83 mağlup olmuş, Alba Berlin ise 21. hafta erteleme maçında Fenerbahçe Beko’yu İstanbul’da 66-57 yenmişti. Euroleague’de 32. haftanın ardından Anadolu Efes 14 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile beşinci, Alba Berlin ise 11 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile dokuzuncu sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …