Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – Alba Berlin

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Alba Berlin’i konuk ediyor.

Anadolu Efes‘in play-off biletini garantilemek için sahaya çıkarken rakibi ise halen play-off umudunu sürdüren Alba Berlin olacak. Gelin her zaman olduğu gibi kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları başlıkları altında bu maçı birlikte analiz edelim. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Avrupa’nın iki tehlikeli combo guardının kapışmasına sahne olacak bu maç; bir tarafta Shane Larkin, diğer tarafta Maodo Lo takımlarının skor yükünü çekmeye çalışacaklar.

Larkin bu sezon yakaladığı 17.8 verimlilik puanı ortalaması ile guardlar arasında birinci, tüm oyuncular arasında 3. sırada yer alıyor. İşin hücumt tarafında da istikrarlı bir götüntü çizdi ve 14.0 sayı, %39.4 3sayı, 5.3 asist istatistiklerine imza attı. İki takımın Kasım ayında, 9. hafta mücadelesindeki karşılaşmasında Larkin sessiz diyebileceğimiz bir performsa imza atmış, Efes’in deplasmanda 63-90 ile elde ettiği galibiyete 28 dakika süre alırken sadece 8 sayı ve 6 asist ile katkı verebilmişt. Ama Efes’in bu sezon en iyi oyuncusu olan, son MVP Micic’in olmadığı bu maçta elbette çok daha fazla sorumluluk alması bekleniyor.

Lo kuşkusuz kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. 13.5 sayı, %45.5 3sayı, 3.6 asist, 14.9 verimlilik puanı istatistikleriyle tüm alanlarda kariyer rekorlarını kırmış durumda. Bu sezon şimdiye kadar tam 7 maçta 20 ve üzeri skor üretmeyi başardı ki bunların bazıları ligin en iyi savunmaları karşısındaki performanslardı. Maç başına 2 üçlük isabeti bulmasının yanı sıra potaya direkt bularak bulduğu sayılarla ya da boş arkadaşlarını topla buluşturmasıyla Larkin’in artılarına aynı şekilde cevap verebilecek bir isim ve bu da eşleşmeyi daha heyecanlı bir şekilde beklememizin nedeni.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Yıldız guard Micic’in yokluğunda Efes’in raka alandaki diğer isimlerden daha fazla katkı alması şart. Özellikle Larkin ve Simon’dan gelecek skor katkısına artı onların yaratıcılığına çok daha fazla ihtiyaçları olacak. Micic, geçmişte Alba karşısında hep parlamış bir isimdi ve Efes’in onun boşluğunu özellik hücumda doldurması şart. Çünkü karşılarında Fenerbahçe’yi 57 ve Kızıl Yıldız’ı 70 sayıda tutmuş bir Alba olacak.

Alba son haftalarda müthiş bir özgüvenle oynuyor ve üst üste aldıkları galibiyetlerle play-off şanslarını arttırmış durumdalar. Artık play-off hayal değil, önlerinde gayet gerçekçi bir hedef var ve bu yolda mentalitelerini değiştirmeden, aynı konsantrasyonla devam etmeleri gerekiyor. Kendileri adına doğru olan risk aldıkları, her fırsatta geçiş oyunlarını kovaladıkları ve yarı sahada topu çevirdikleri basketbolu sahaya koymaya devam etmeliler. Alba son haftalarda savunma odaklı galibiyetler almış olsa da Efes karşısında hücumdaki akıcılık savunma kadar hatta belki de daha fazla önemli olacak galibiyet yolunda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …