Güncel Haberler

Koç Sarıca, BSL’de Yabancı Sayısının Düşürülmesini İstedi

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka’nın başantrenörü Ufuk Sarıca, ligde yabancı sayısında bir azaltmaya gidilebileceğini belirterek, Türk oyuncuların sahada daha fazla sorumluluk alabileceğini ifade etti.

Sarıca, Anadolu Ajanası’na yaptığı açıklamada A Milli Takım başantrenörlüğü döneminden bu yana Türk oyuncuların Basketbol Süper Ligi’nde yeteri kadar süre almadığını söylediğini aktardı.

Zaten Avrupa’da oynayan takımlarımız, özellikle Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’da 11’er yabancı oyuncu var. Türk oyuncu zaten süre alamıyor. Bence burada bir tane daha sayı azaltmaya gidilebilir. Türk oyuncular sahada daha fazla sorumluluk alabilir. Maçın sonunda karar verici, karar veren Türk oyuncuya ihtiyacımız var. Milli Takım’da da bence yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi bu.

AA

Sarıca, ligde bazı Türk oyuncuların sadece maçın başında süre aldığını hatırlatarak, “Bence bu yeterli değil. Sonunda, karar verme anında o mekanizmayı devreye geçirecek, o yetiyi elde edecek süreyi bulmaları lazım. Belki bununla ilgili bir düzenleme yapılabilir. Ben açıkçası karşı çıkmam kendi adıma.” ifadelerini kullandı.

Bildiğiniz üere ING Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon takımlar 5 yabancı isme maç kadrolarında yer verebiliyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …