Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

7DAYS EuroCup 17. hafta programını geride bıraktık.

Her iki temsilcimizle de, hem Frutti Extra Bursapor hem de Türk Telekom ile yüzümüzün güldüğü keyifli bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin birlikte bu haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Golemac yönetiminde geçen sezon bıraktığı yerden devam eden Cedevita Olimpija, bu sezon da flaş takım ünvanını kimseye bırakmadı. Sloven ekibi yakaladığı 6 maçlık seriyi şampiyonluk adaylarından Valencia’yı da devirerek tam 7 maça çıkarmış oldu. Bu kez maçın geneline yayamasalar da özellikle ilk yarıda sergiledikleri müthiş hücum performansı ile güçlü rakiplerini dize getirmeyi başardılar. İlk yarıda tam 50 sayı üreten Cedevita, İspanyol ekibini 82-76 ile geçerek 10 galibiyete ulaştı ve ilk 4 yarışındaki şansını son maça taşımış oldu. Bu etkileyici performanslarının ardından bizden de haftanın takımı ödülünü alkışlarla alıyorlar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Temsilcimiz Bursaspor’un Orta Afrikalı uzunu Kevarrius Hayes, sezonun ilk bölümünde belki beklentileri karşılayamamış, sakatlıkların da etkisiyle vasat bir görüntü çizmişti ama ikinci bölümle beraber tam anlamıyla kendisini buldu. Son haftalarda formunu zirveye çıkardı ve bu hafta da Ulm deplasmanında tam anlamıyla patlama yaptı. Atletik uzun 32 dakika süre aldığı maçta 9-12 2sayı, 7-10 s.atış isabetleriyle 25 sayı üretirken istatistiklerine 11 ribaund, 1 asist ve tam 6 blok da ekleyerek 37 verimlilik puanına ulaştı. Bize de ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü vermek kaldı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kevarrius Hayes (Frutti Extra Bursaspor): 25 sayı, 11 ribaund, 6 blok, 37 verimlilik
  • Samet Geyik (Türk Telekom): 32 sayı, 8-12 2sayı, 10-13 s.atış, 6 ribaund, 35 verimlilik
  • Simon Birgander (Joventut Badalona): 16 sayı, 7-7 2sayı, 10 ribaund, 27 verimlilik
  • Maik Kotsar (Hamburg Towers): 14 sayı, 6-9 2sayı, 8 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik
  • Lahaou Konate (Metropolitan Levallois): 19 sayı, 5-7 3sayı, 6 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …