Güncel Haberler

2021-22 Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 6.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 6. ve son hafta programı geride kaldı.

Temsilcilerimizden Tofaş’ın kazanarak çeyrek final biletini kaptığı ancak Daçka’nın kazanarak, Galatasaray’ın ise kaybederek Avrupa macerasına bu sezon için veda ettiği zorlu haftayı gelin birlikte mercek altına alalım ve haftanın panoramasını oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Temsilcimiz Galatasaray’ın grubunda yer alan ve play-in’de diğer temsilcimiz Beşiktaş’ı eleyerek Top 16 biletini kakapan koç Goodes yönetimindeki İsrail ekibi Hapoel Holon, Top 16’da da başarılı bir performans sergilemişti. Finali de konuk ettikleri denk rakipleri Dijon karşısında 90-83’lük kazanarak yaptılar ve bu şekilde Top 16 ‘nın en zorlu grubu olarak kabul edilen I grubundan Galatasaray, Ludwigsburg, Dijon gibi güçlü takımları geride bırakarak lider olarak çıkmayı, çeyrek final biletini kapmayı başardılar. Biz de İsrail ekibini bu başarılı sonucun ardından kutluyoruz ve alkışlarla haftanın takımı ödülünü onlara veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Merkezefendi’den sezon ortasında ayrılarak Hapoel Holon’un yolunu tutan Adam Smith özellikle koç Goodes’ın göreve gelmesiyle farklı bir seviyeye çıktı ve skorer kimliğini net olarak ortaya koymaya başladı. 29 yaşındaki tecrübeli guard bu hafta da takımının liderlik için Dijon’un karşısına çıktığı maçta tam da kendisinden bekleneni yaptı ve sazı eline alarak sahada kaldığı 37 dakika boyunca nefis bir performansa imza attı. 4-5 2sayı, 5-9 3sayı, 6-6 s.atış isabetleriyle 29 sayı üreten Smith istaistiklerine 1 ribaund, 7 asist de ekleyerek 32 verimlilik puanına ulaştı ve bu haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Adam Smith (Hapoel Holon): 29 sayı, 5-9 3sayı, 7 asist, 32 verimlilik
  • Michale Kyser (Hapoel Holon): 26 sayı, 12-13 s.atış, 8 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik
  • Zoltan Perl (Szombathely): 25 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Justin Simon (Ludwigsburg): 18 sayı, 14 ribaund, 2 asist, 5 top çalma, 27 verimlilik
  • Patrick Richard (Cluj Napoca): 17 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …