Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

7DAYS EuroCup 16. hafta programını geride bıraktık.

Her iki temsilcimizle de, hem Frutti Extra Bursapor hem de Türk Telekom ile yüzümüzün güldüğü keyifli bir haftayı geride bıraktık. Gelin birlikte bu haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Alimpijevic yönetimindeki temsilcimiz Frutti Extra Bursapor taraftarının oluşturduğu müthiş atmosferde EuroCup’ın güçlü takımlarını bir bir devirmeye devam ediyor. Bu haftaki kurbanları ise İspanyol devi Valencia oldu. Maç içerisinde zaman zaman zorlansalar da, özellikle pota altında çaresiz kaldıkları dönemler geçirseler de Andrews ve Dudzinski’nin müthiş performansları liderliğinde 6. adamlarını da yanlarına alarak evlerinde üst üste 5. galibiyetlerini almış oldular. Bizler de temsilcimizin aldığı bu görkemli galibiyetin ardından onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Avrupa’da farklı takımlarda oynayan ve bir türlü istikrarı yakalayamamış olan NBA patentli guard Semaj Christon, Almanya’da yuvasını buldu diyebiliriz. Ratiopharm Ulm formasıyla bu sezon EuroCup’da etkili bir performans sergileyen 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu hafta da denk rakiplerinden Bourg karşısında takımını 72-85’lik galibiyete taşırken aldığı 30 dakikalık sürede 5-6 2sayı, 1-3 3sayı, 6-8 s.atış isabetleriyle 19 sayı üretip, istatistiklerine 4 ribaund ile 12 asist ekleyerek 31 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Semaj Christon (Ratiopharm Ulm): 19 sayı, 4 ribaund, 12 asist, 31 verimlilik
  • Isaia Cordinier (Virtus Bologna): 22 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 29 verimlilik
  • Djordje Gagic (Lietkabelis): 19 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • Dave Dudzinski (Frutti Extra Bursapor): 23 sayı, 7-7 2sayı, 3-4 3sayı, 7 ribaund, 26 verimlilik
  • Zach Auguste (Cedevita Olimpija): 20 sayı, 9-9 2sayı, 8 ribaund, 26 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …