Güncel Haberler

Koç Laso, Efes Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Real Madrid, Sinan Erdem’de temsilcimiz Anadolu Efes’e konuk olacak.

Karşılaşma öncesinde İspanyol ekibinin tecrübeli koçu Pablo Laso açıklamalarda bulundu:

Karşılaşmanın bizim için ne kadar zorlu geçeceğinin farkındayız. Ligde 4 maçımız daha kaldı ve olabilecek en kısa süre içerisinde playofflar için saha avantajını elde etmek istiyoruz. Hesaplarıma göre iki maç daha kazandığımız takdirde ligi ilk 4 sıra içerisinde tamamlamayı garantiliyoruz, asıl hedefimiz de bu.

Geçtiğimiz hafta birçok önemli oyuncumuz sakatlıkları nedeniyle aramızda değillerdi. Bu durum, bizim açımızdan ekstra bir yıpranmaya yol açtı. Bu hafta İstanbul ve Tel Aviv gibi iki zorlu deplasmanda daha maçlar oynayacağız. En kısa sürede fiziksel ve mental açıdan toparlanmamız lazım, elbette bu pek kolay olmayacaktır. Jeff Taylor, Alberto Abalde, Fabien Causeur ve Carlos Alocen aramızda olmayacaklar. 4 önemli oyuncumuzdan eksik mücadele edeceğiz. Kadroya genç oyuncu Sediq Garuba’yı dahil edeceğiz ve Adam Hanga’nın da durumuna bakacağız, o da bizimle seyahat edecek. Ayrıca Trey Thompkins de aramızda olacak.

Anadolu Efes, EuroLeague’in en yetenekli takımlarından biri. Her mevkiide oynadıkları her takıma karşı sorun yaratabilecek oyuncuları var. Elbette en öne çıkan oyuncular Shane Larkin ve Vasilije Micic. Yine de bu iki oyuncu dışında Elijah Bryant, Chris Singleton, James Anderson ve Rodrigue Beaubois gibi fazlasıyla değerli isimlere sahipler. EuroLeague’in son şampiyonu olmaları tesadüf değil ve bu sebeple onlara büyük saygı duyuyoruz. İki takım da birbirini fazlasıyla iyi tanıyor. Geçtiğimiz yıl onlara karşı playofflarda mücadele ettik, o zamanlar durum tabii ki daha farklıydı ama kadroları neredeyse aynı. Sezona yavaş başladılar, sakatlıklar sebebiyle istedikleri oyunu zaman zaman ortaya koyamadılar ve şu sıralar playoff etabında mücadele edebilmek için savaşıyorlar. Biz ise playofflarda yer almayı önceden garantiledik.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …