Güncel Haberler

Anadolu Efes’in Konuğu Real Madrid

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Real Madrid‘i konuk ediyor.

22 Mart Salı günü saat 20:30’da başlayacak ve kapalı gişe oynanacak karşılaşmayı basketbol seveler beIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Basketbolseverlerin yoğun ilgisi sayesinde kapalı gişe oynanacak karşılaşmada Anadolu Efes oyuncuları, sahaya “Dünya Su Günü Forması” ile çıkacak. Bu forma sayesinde Anadolu Efes Spor Kulübü, su tasarrufu partneri Wilo Türkiye ile içilebilir temiz su kaynaklarının önemine ve hayatın akışının devam etmesi için su kaynaklarının korunmasına dikkat çekecek.

Avrupa arenasındaki 757. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 756 karşılaşmada 430 galibiyet ve 326 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 509. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 508 karşılaşmada 273 galibiyet ve 235 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Real Madrid, Avrupa kupalarında bugüne kadar 40 kez karşılaşırken, lacivert beyazlılar 13 galibiyet ve 27 mağlubiyet elde etti. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta temsilcimiz bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 38 karşılaşmada temsilcimiz 12 galibiyet ve 26 mağlubiyet elde etti.

Ligin ilk yarısında Madrid’de oynanan karşılaşmayı Efes 82-69 kaybetmişti.

Turkish Airlines Euroleague’in 30. hafta maçında Anadolu Efes, Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını deplasmanda 85-71 mağlup etmiş, Real Madrid ise Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımını evinde 70-58 yenmişti. Euroleague’de 30. haftanın ardından bir maçı eksik Anadolu Efes 15 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile altıncı, bir maçı eksik Real Madrid ise 22 galibiyet ve yedi mağlubiyet ile ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …