Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – Real Madrid

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Real Madrid ile karşılaşacak.

22 Mart Salı günü sahne alacak ve tüm biletleri satılan, kapalı gişe olarak oynanacak maç öncesinde temsilcimiz Anadolu Efes 13 galibiyet, 10 mağlubiyetle 5. sırada yer alırken, Real Madrid ise 18 galibiyet, 6 mağlubiyet ile 2. sıra konumlanmış durumda.

Son şampiyon Anadolu Efes’in geçen sezon play-off serisinde 3-2 ile geçtiği Real Madrid’i Sinan Erdem’de ağırlayacağı bu zorlu maçı gelin birlikte analiz edelim, keyifli okumalar.

Efes İçin Üçlükler Yine Kritik Olacak

Geçen sezon şampiyonluk yolunda olduğu gibi bu sezon da Efes’in başarısındaki temel faktör yıldız guardları, MVP Micic ile Larkin’in etkinlikleri. Bu iki isim liderliğinde üçükler girmeye başlayınca neredeyse durdurulamaz bir takım oluyorlar. Bu sezon elde ettikleri 15 galibiyette ortalama 11.9 3 sayı isabeti bulurken %41.2 yüzde yakaladılar. Diğer taraftan kaybettikleri 14 maçta ise bu rakamlar tam tersine dönüyor, 8 üçlük isabeti bulabilmişler, yüzdeleri ise %31.5’e düşmüştü. Real’in elit savunmasının temelinde ise ligin en iyi savunmacısı konumundaki dev uzun Tavares yer alıyor. Yani Efes eğer üçlükleri sokabilirse, galibiyet yolunda önemli bir avantaj yakalayacak.

Real Ribunadları Domine Etmek Zorunda

Real deplasmandaki son 3 maçını üst üste kaybederken özellikle hücumda sınıfta kalmış, ortalamada sadece 53.3 sayı üretebilmişti bu maçlarda. Ancak kaybettikleri bu maçlarda bile savunmalarının güçlü ve sağlam kaldığını görmüştük, ortalama 66.3 sayı görmüşlerdi potalarında o maçlarda. Diğer taraftan Real bu sezon deplasmanda en az 80 sayı ürettiği 5 maçın tamamını kazanmayı başarmış bir takım. Efes karşısında da skoru yükseltebilmeleri için önemli yollardan biri hücum ribaundları olacak. Real, 11.7 ortalaması ile bu alanda ligin ikinci sırasında yer alırken, Efes ise 11.3 ortalama ile rakiplerine en fazla hücum ribaundu veren 4.ekip konumunda. Eğer Tavares ile Poirier liderliğinde ikinci şans sayılarından yeterli katkıyı alabilirlerse ibreyi kendi taraflarına çevirebilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …