Güncel Haberler

Analiz: Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes

Turksih Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Zalgirio Arenea’da Zalgiris Kaunas‘a konuk olacak.

17 Mart Perşembe günü saat 21:00’da başlayacak bu zorlu karşılaşma öncesinde her zaman olduğu gibi sizler için galibiyetin anahtarlarını hazırladım. Keyifli okumalar.

Zalgiris sezona kötü başladıktan sonra koç değişikliğinin ardından Zdovc ile beraber son dönemde aradığı çıkış geç de olsa yakaladı. Rus ekiplerinin devre dışı kaldığı senaryoda bile toplayabildikleri 7 galibiyetle ancak 14. yani sondan birinci sırada yer alaibliyorlar ve play-off şansları yok. Sezon boyunca üretimde zorlanan Litvanya ekibi 72.0 sayı ortalamasıyla halen ligin en kötü takımı ama özellikle evlerindeki maçlarda aslında potansiyellerinin bundan yüksek olduğunu Barça’yı 91-84 yenerek gösterdiler son dönemde. Bu maçta da hücumdaki verimlilikleri kritik olacak, özellikle Kalnietis’in yokluğunda Lekavicius ile Webster’ın Efes’in yıldız guardları karşısında hücumda etkili olması gerekecek, hem organizasyon hem de skor üretimi anlamında. Bir diğer önemli konu da boyalı alan etkinliği. Zalgiris’in son dönemde yakaladığı çıkışın temelinde Lauvergne’in sakatlıktan dönmesi sonrası Nebo ve Cavanaugh ile birlikte pota altında rakiplere kurdukları üstünlük yer alıyor. Efes’in Pleiss, Moerman, Singleton, Dunston gibi tecrübeli uzunlarına karşı alçak posta topu inatla indirmek ve onları birebirde zorlamak gerekecek.

Anadolu Efes cephesinde ise maalesef işler yolunda değil. Temsilcimiz geçen hafta oynadığı 2 kritik deplasman maçında hem Baskonia hem de Monaco’ya kaybederek ilk 4 şansını epey zora soktu, şuanda 12 galibiyetle ve 2 maç eksiğiyle Olympiakos’un tam 4 galibiyet gerisinde 5. sırada yer alıyorlar. Yani artık hedef en azından bu yeri muhafaza etmek olacaktır. Son 2 maçta gelen kayıpların temelinde hücumdaki verimsizlik vardı, yine kritik 80 sayı sınırı karşımıza çıktı ve iki maçta da 80 sayının geçilemediğini, kayıplar geldiğini gördük. Sezon boyunca zaten savunmada istikrarlı ve iyi bir görüntü vermeyen Efes’in bir hücum takımı olduğunu, enerjisini buradan aldığını tekrar tekrar hatırlatmak gerek. Bu maçta da Larkin ile Micic ikilisinin devreye girerek Zalgiris’in ciddi anlamda sertleşebilen, rakipleri kitleyebilen savunması karşısında çözüm üretmeleri gerekecekm ve bunu sadece bireysel performansla değil, organizasyon eşliğinde yapmaları gerekecek. Simon’un durumu net değil ama o olsa da olmasa da Beaubois ile Bryant’ın mutlaka 2 yıldız guarda üretim konusunda destek çıkmaları şart, 3. skoreri devreye almamız gereken maçlardan biri. Ayrıca formsuz Singleton ve istikrarı yakalayamamış Dunston’ın da bu maçta Moerman ile Pleiss’a destek olmaları gerekecek. Zalgiris’in pota altı Lauvergne liderliğinde çok formda, canımızı yakarlar işi ciddiye almazsak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …