Güncel Haberler

Anadolu Efes, Zorlu Kaunas Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Zalgirio Arena’da Zalgiris Kaunas‘a konuk olacak.

17 Mart Parşembe günü saat 21:00’da başlayacak olan karşılaşmayı basketbol severler beIN Sports Haber ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Avrupa arenasındaki 756. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 755 karşılaşmada 429 galibiyet ve 326 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,8) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 508. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bu kupada bugüne kadar oynadığı 507 karşılaşmada 272 galibiyet ve 235 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,6) elde etti.

Anadolu Efes ile Zalgiris Kaunas, Avrupa kupalarında bugüne kadar 23 kez karşılaşırken, takımımız 10 galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört karşılaşmada Anadolu Efes bir galibiyet ve üç mağlubiyet alırken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 19 karşılaşmada ise temsilcimiz dokuz galibiyet ve 10 mağlubiyet elde etti.

Ligin ilk yarısında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı lacivert beyazlılar 94-60 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 29. hafta maçında Anadolu Efes, AS Monaco’ya deplasmanda 80-102 mağlup olmuş, Zalgiris Kaunas ise 19. hafta erteleme maçında Yunanistan’ın Olympiacos takımına evinde 84-73 yenilmişti. Euroleague’de 29. haftanın ardından bir maçı eksik Anadolu Efes 14 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile sekizinci, bir maçı eksik Zalgiris Kaunas ise yedi galibiyet ve 21 mağlubiyet ile 18. sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …