Güncel Haberler

Tofaş, Çeyrek Final Bileti İçin Treviso Karşısında Olacak

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 grubu J grubu 5. maçında temsilcimiz Tofaş, İtalyan ekibi Treviso‘yu konuk edecek.

16 Mart Çarşamba günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 3 ekranlarında canlı olarak izleyebilecekler.

Tofaş ilk 4 maçından 3 tanesini kazandı ve çeyrek final biletini kapma konusunda önemli bir avantaj elde etti. Bu maçı kazanırlarsa ve Manresa da Daçka’yı yenerse çeyrek final biletini garantilemiş olacaklar. Bursa ekibi son maçında konuk olduğu Daçka’ya son nefeste 75-74 ile kaybetmekten kurtulamamıştı. O maçta Ennis 21 sayı, 3 ribaund, 7 asist, Simmons 17 sayı, 9 ribaund ve Cook 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile öne çıkan isimler olmuşlardı. Berk dışında eksik ya da sakat oyuncu yok.

İtalyan ekibi grubun zayıf halkası, 4 maçını da kaybetti ve zaten havlu atmış durumda, Bursa’ya sadece turistik gezi için geliyorlar. Son olarak geçen hafta Manresa’ya konuk olmuşlar ve 108-88 gibi can sıkıcı bir skorla kaybetmişlerdi. Haftasonu lig maçlarında da yine deplasmanda formda Brescia’ya direnememişler ve 101-78 ile yenilmişlerdi. O maçta genç guard Bortolani 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Dimsa 14 sayı, 3 ribaund, 2 asit ve Imbro 14 sayı ile ayakta kalmaya çalışan isimler olmuşlardı.

İki takımın ilk karşılaşmalarında temsilcimiz İtalya deplasmanında 51-92 gibi bir bir skorla ezici üstünlük kurmuştu. Tabi o maçta COVID vakalarından dolayı Treviso’nun sınırlı bir kadroyla sahada mücadele etmek zorunda kaldığını da belirtmiş olalım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …