Güncel Haberler

Galatasaray, Fransa’da Tamam mı Devam mı Diyecek!

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 I grubu 5. maçında temsilcimiz Galatasaray NEF, Fransa’da Dijon‘a konuk oluyor.

16 Mart Çarşamba günü saat 22:30’da başlayacak karşılaşma Tivibu Spor ekranlarından şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

Dijon 4 maçtan 2 galibiyet aldı ve çeyrek final şansını halen sürdürüyor, bu yolda avantajlı ekiplerden biri. Son maçlarında güçlü Alman ekibi Ludwigsburg’a burada kendi sahalarında 72-84 ile kaybetmişlerdi. Sonrasında ligde ise konuk ettikleri son şampiyon Asvel’i 82-75’lik skorla devirmeyi başarmışlar, kendilerine gelmişlerdi. O maçta Kelly 28 sayı, 4 ribaund, Holston 20 sayı, 12 asist ve Alingue 11 sayı, 10 ribaund ile öne çıkan isimlerdi. Ware’in durumu maç saatinde belli olacak, başka eksikleri yok.

Temsilcimiz ise 4 maçtan sadece 1 galibiyet toplayabildi ve artık son şans için, tamam mı devam mı parolasıyla sahaya çıkacaklar. Bu maçı kaybetmeleri durumunda son maça sadece formalite için çıkacaklar, çeyrek final şansları kalmayacak. Sarı kırmızılılar 14 Mart’taki son maçta Ludwigsburg’a konuk olmuşlar ama iyi direnip uzatmaya götürmelerine rağmen 76-71 ile kaybetmişlerdi. O maçta Trimble 21 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Purcell 12 sayı, 8 ribaund, 3 asist ve Bost 12 sayı, 7 ribaund ile direnen başlıca isimlerdi. Bu bir erteleme maçı olmadığı için 2 yeni transfer Pusica ile Ndour’un da forma giymeleri bekleniyor.

İki takım arasındaki ilk karşılaşmada Fransız ekibi Sinan Erdem’de 72-75’lik skorla gülen taraf olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …