Güncel Haberler

2021-22 Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 4.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 grupları 4. hafta programı tamamlandı.

Türk derbisinde Daçka’nın Tofaş’ı son nefeste yendiği, Galatasaray’ın ise maalesef deplasmanda Holon’a yenildiği zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Partick yönetimindeki Ludwigsburg, bu sezon sadece Avrupa piyasasına sunduğu yeni isimlerle değil, takım olarak aldığı sonuçlarla da adından sıkça söz ettiriyor. Temsilcimiz Galatasaray ile beraber Tenerife gibi iddialı takımların bulunduğu Top 16 grubunda çeyrek final bileti için ne kadar iddialı olduklarını bu hafta bir kez daha gösterdiler. Son dönemin formda ekiplerinden biri olan Dijon karşısında deplasmanda olmalarına rağmen etkili bir oyun sergileyerek, özellikle savunmada çok iyi iş çıkararak 72-84 ile kazanmayı başardılar. Aldıkları bu kritik deplasman galibiyetinin ardından biz de onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Hapoel Holon koç Goodes’ın göreve gelmesiyle çok daha iyi bir basketbol oynuyor ve bu çift yönlü etkili performansın temelinde yer alan, takımın dinamosu konumundaki isim ise tecrübeli oyuncu Chris Johnson. 31 yaşındaki solak forvet bu hafta da temsilcimiz Galatasaray’ın bir türlü çözüm bulamadığı bir silah olarak öne çıktı. Her iki forvet pozisyonunda da ters eşleşme yaratırken, sahada kaldığı 34 dakika boyunca 4-9 3sayı, 5-7 3sayı, 4-5 s.atış isabetleriyle 26 sayı üretti ve istatistiklerine 8 ribaund, 5 asit, 1 top çalma ekleyerek komple performansını tamamladı. 33 verimlilik puanına ulaşan Johnson’a biz de alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Chris Johnson (Hapoel Holon): 26 sayı, 5-7 2sayı, 4-9 3sayı, 8 ribaund, 5 asit, 33 verimlilik
  • Luke Maye (Manresa): 22 sayı, 3-3 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Kyle Wiltjer (Tenerife): 23 sayı, 6-10 3sayı, 5 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik
  • Troy Caupain (Darüşşafaka): 18 sayı, 4-5 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, 21 verimlilik
  • Axel Bouteille (Unicaja Malaga): 21 sayı, 3-7 3sayı, 5 ribaund, 4 asist, 21 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Igokea Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Igokea’yı uzatma sonunda 102-104’lük skorla …