Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (14.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 14. hafta programı tamamlandı.

Kuban’ın ligden ihrac edilmesi nedeniyle temsilcimiz Türk Telekom bu haftayı bay geçerken, diğer temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor ise konuk olduğu Granca karşısında dirense de sonunu getiremedi ve kaybetti. Gelin birlikte bu zorlu haftanın panoramasını her zaman olduğu gibi birlikte hazırlayalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başladığında ben de dahil kimse Litvanya ekibi Liekabelis‘in bu seviyeler için yeterli olabileceğini düşünmüyordu. Ama koç Canak’ın öğrencileri beklentilerin çok üstüne çıktılar ve gruplarında play-off hatta ilk 4 yarışında kendilerine önemli bir yer edindiler. Bu hafta da konuk ettikleri şampiyonluk adaylarından biri olan koç Obradovic yönetimindeki güçlü Partizan karşısında dominant bir performans sergileyerek 93-78’lik skorla hanelerine bir galibiyet daha yazdırdılar. Oyunun her alanında baştan sona net bir üstünlük kurdukları bu gösterişli galibiyetin ardından bizlere de onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü vermek düştü.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçtiğimiz sezon ülkemizde Gaziantep forması ile izlediğimiz Mam Jaiteh, bu sezon yükselişini emin adımlarla bu kez Virtus Bologna forması ile sürdürüyor. Sezon başında Udoh’un sakatlanmasıyla takımın as 5 numarası konumuna gelen Fransız uzun, EuroCup seviyesinde ne kadar elit bir oyuncu olduğunu bu hafta takımının deplasmanda Venezia’yı 11 sayı farkla yendiği maçta bir kez daha ispatlamış oldu. 29 dakika sahada kalan Jaiteh 24 sayı, 9-11 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 1 blok istatistikleriyle tam 41 verimlilik puanına ulaştı ve elbette haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mam Jaiteh (Virtus Bologna): 24 sayı, 9-11 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 41 verinmlilik
  • Jerai Grant (Promitheas): 22 sayı, 8-11 2sayı, 11 ribaund, 34 verimlilik
  • Alen Omic (Cedevita Olimpija): 19 sayı, 7-7 2sayı, 8 ribaund, 30 verimlilik
  • Aleksander Dziewa (Slask Wroclaw): 25 sayı, 8-11 2sayı, 2-4 3sayı, 5 ribaundi, 28 verimlilik
  • Artem Pustovyi (Gran Canaria): 18 sayı, 6-9 2sayı, 10 ribaund, 28 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …